В социалната мрежа Фейсбук валят поздравления към дете, почистило училищен двор.

Мирослав Милчев и неговият син сториха добро дело - почистиха двора на 5 ОУ "Митьо Станев" в Стара Загора. За инициативата, подета от детето, научаваме от социалната мрежа.

"От 08:30 до 09:30 часа чистихме двора на 5 ОУ "Митьо Станев". Това е резултата - две големи торби, пълни с боклуци. Не искам да обиждам местната младеж, но свинщината, която остава след нощните събирания във въпросното училище, е меко казано неприемлива", написа бащата на детето.

Милчев сподели и снимки, на които се виждат почистените терени в училищния двор. Той призова родителите да обяснят на децата си, че е грозно да изхвърлят всякакъв вид отпадъци по земята.

"Моля ви, обяснете на децата си, че е грозно да си изхвърлят бутилките от сокове/минерална вода, кенчета и шишета от бира, опаковки от семки, зрънчо, снаксове, чипс, солети, найлонови торбички и т.н. по земята, при положение, че в двора на училището има три коша за боклук. Ако те са пълни (случва се), нека си съберат боклуците в една торбичка и да ги изхвърлят в някой от контейнерите в близост до училището. В крайна сметка НИКОЙ не е длъжен да чисти след тях", написа мъжът.

Мирослав отбелязва, че с неговия син често посещават училищния двор, за да играят футбол.

"Аз ходя по три пъти седмично да играя футбол с детето си там и ми прави много неприятно впечатление как около новото игрище прилича на сметище. Нали искаме да сме европейци? Благодаря!", завършва поста си Мирослав.

В коментарите под поста заваляха поздравления не само към детенцето, подело инициативата, но и към неговия татко.

"Евала! Браво на вас! Учите детето си на обич и култура към земята! Така трябва да се възпитават всички деца! Респетк и уважение!И моето дете със съседчетата постоянно правят уборки пред блока!", коментира Дарина Русева.

Старозагорчанка се надява повече родители да научат за доброто дело на детето и да се замислят как възпитават собствените си деца.

"Дано повече родители видят това и се замислят как възпитават децата си. Скоро асфалтираха междублоковите пространства около нас и вече взех да не се радвам. Вечер от 23.30 до около 1:00 ч се събират деца от 10 до 14-годишна възраст с велосипеди, викат и рушат недовършения паркинг, за да си правят препятствия на колелата. Питам се - къде са родителите им", написа Радка Генева.