Поклон за този кондуктор от Стара Загора.

Само преди дни Ви разказахме за Минчо Тенев - шофьор на тролей в Стара Загора, който върна вярата в доброто. Той намери телефон в тролея, който управлява, и го предаде на собственичката му.

Междувременно след статията ни ресорният зам.-кмет на Стара Загора Радостин Танев поздрави екипажа на тролейбуса, обезпечаващ линия №36. Подарък на служителите за пример връчи и управителят на предприятието инж. Георги Станчев. Той изрази увереност, че всички работещи в общинското дружество носят съвест и добро сърце.

Припомнете си тази история тук:

Шофьор на тролей върна вярата в доброто

Днес екипът на GlasNews.bg научи за поредно добро дело, случило се в Стара Загора. За него става ясно от публикация в социалната мрежа Фейбук. Здравка Кючукова написа в една от старозагорските групи, че е забравила раницата си в автобус номер 17. Кондукторът в автобуса намерил раницата, но не се изкушил да я задържи за себе си, както много биха сторили. Той успял да открие Здравка и й върнал раницата непокътната.

Във въпросната раница били всички лични документи на Здравка, портфейл и ключове за вкъщи.

А кондукторът се казва Валентин Виолетов и заслужава поклон за доброто дело!

"На фона на всички лоши новини, които ни заливат ежедневно, ще ви кажа, че все още има и хора, които са съхранили в себе си добрина, съвестност и отговорност. Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на кондуктора на автобус номер 17 - Валентин Виолетов, който намери забравената ми раница!", написа в мрежата Здравка Кючукова. Жената се надява всички да бъдем по-човечни един с друг и да не си затваряме очите, ако нещо не ни касае пряко. 

"Правете добро - винаги се връща", с този призив завършва публикацията на жената.

Кючукова сподели и снимка на кондуктора и съвсем очаквано - под поста заваляха поздравителни коментари.

"Бог да го благослови! Браво!", "Жив и здрав да е, благословен!", "Има все още останали честни хора. Живи здрави, повече такива истории", "Достойна човешка постъпка!", пишат потребители на Фейсбук.

Снимка: Здравка Кючукова