От играчка - плачка... Играчка за децата и плачка за невинно животинче.

Котка се превърна в играчка в ръцете на две малки деца, които осъзнато или не са извършили невероятна жестокост, която постресе много хора в социалните мрежи.

Момиче е станало свидетел на това как децата изхвърлят котка от третия етаж на блок във Велико Търново. Дарина Чолакова споделя в мрежата, че котката не е пострадала. "Котето е добре и няма счупвания", пише тя. 

В някои турски и арабски легенди се казва, че котките имат шест живота, а в някои испаноговорящи части на света, както и в Италия и Бразилия се казва, че тези животни се радват на седем живота. Въпреки че това са само митове - трябва ли да подлагаме животинките на подобен тип жестокости и какво целим с тях - може би да изпробваме тяхната издръжливост?! 

Известно е, че котките са в състояние да оцелеят при падания, които със сигурност биха били смъртоносни за повечето хора. Това го доказва и този случай от Търново. Животните могат да изправят инстинктивно тялото си при падане, но не винаги и при "приземяването" те могат да се наранят много сериозно.

Котка спаси стопанката си, която получила инфаркт

Потребителите на Фейсбук са категорични, че трябва да се подаде сигнал до полицията за случая от Велико Търново. "Може да са деца, но си има ред. С тях трябва да се работи от специализирана институция", гласи коментар на Диана Димова. Много от хората се интересуват и от това къде са били родителите в този момент на проявена жестокост. 

"Тези деца никой ли не ги гледа...", пише Марина Кожухарова. А според Николета Кирилова децата са "патологични убийци - на 10г. котка, на 20г. човек."

Междувременно изхвърленото котенце си търси нов дом. "Ако някой иска да стане част от неговото семейство, моля да ми пише!", пише Дарина Чолакова.

Нечувана жестокост: След жесток побой – коте без очи и със счупена челюст!

Сляпо овчарско куче се сприятели с котка, която му стана водач ВИДЕО