Кучето Съни търси своя нов дом.

Нейната стопанка не я изоставя, а търси грижи за своя любимец, който и помага през последните 10 години. Защото Алекс страда от генетично заболяване, които затруднява двигателните й умения, зрението и говора.

Тяхната история споделя жена, която се има фондация в помощ на куче, и се е грижила за Съни, когато нейната стопанка е била на лечение в чужбина.

"Още тогава на Алекс и беше сложно да се грижи и за Съни, но тя и беше като стимул да поддържа себе си жива и за който да се бори. Тя и беше единственото създание останало до нея от времето, когато е била още здрава и за това категорично отказваше да изостави кучето си," четем в нейната публикация в мрежата.

Жената споделя, че Алекс се решила да се отдели от своя любимец, когато сама не успява да се грижи за себе си, и ще постъпи на място, където ще й помагат  - а там не може да дойде нейната вярна спътница.

"За това Съни сега има нужда от спокоен дом, в който да доизживее старините си и да получи спокойствието от живота, което и тя заслужава. Дом, в който да бъде зачитана, разбирана и оценена, за това което е свършила и за това което е. Съни служи на своя човек отдадено и с много любов и има нужда, преди края на своя живот да получи заслуженото от него.
Тя е на 10 години. Намира се в град Русе."
 
Животното е социално към хора и животни, а единственият  проблем са влошените хигиенни навици. Всеки, който иска да даде шанс на един верен приятел, може  да се свърже на следните координати: Алекс - 0878172839 или Ралица 0897645488.
 
Прочетете цялата история на Алекс и нейното куче, споделено на страницата на "По Пътя с кучешките лапи":
 
Това са Алекс и Съни. Неразделни, през последните 10 години, откакто Съни се ражда в дома на Алекс. Днес обаче, Алекс се свърза с мен, за да ми каже, че е дошъл моментът, в който двете, вече трябва да се разделят.
 
Алекс страда от много рядко генетично заболяване, което затруднява нормалното и придвижване, нормалният и говор и заради което на 90% вече не вижда. Познавам ги и двете от две години вече, когато гледах за известно време Съни, докато Алекс беше в Германия на процедури. Още тогава на Алекс и беше сложно да се грижи и за Съни, но тя и беше като стимул да поддържа себе си жива и за който да се бори. Тя и беше единственото създание останало до нея от времето, когато е била още здрава и за това категорично отказваше да изостави кучето си.
 
Излизаха зиме, лете, въпреки преспи, виелици с проходилката навън и Съни нито един ден не е останала без разходка или без храна, въпреки, че Алекс често е оставала без такава, самата тя и въпреки че Алекс много често не е имала сили сутрин да стане дори.
 
Днес телефонът звънна и Алекс с много тъга сподели, че вече е престанала да може да се грижи сама за себе си и че в началото на следващия месец ще трябва да замине на място, където да се грижат за нея. На това място няма как да вземе и куче и за това Алекс е решила да даде вече заслужената почивка на най-добрата си спътница в живота - Съни. Не е лесно решение от нейна страна със сигурност. Но в случая вече е най-разумното.
 
А Съни е едно прекрасно и спокойно създание, което се е грижило през 8 от 10-те си години живот за своята Алекс, да се чувства добре и да бъде спокойна и щастлива, въпреки всичко. Тя и беше като емоционална опора в самотните дни и нощи и и даваше много кураж да се бори за живота си.
 
За това Съни сега има нужда от спокоен дом, в който да доизживее старините си и да получи спокойствието от живота, което и тя заслужава. Дом, в който да бъде зачитана, разбирана и оценена, за това което е свършила и за това което е. Съни служи на своя човек отдадено и с много любов и има нужда, преди края на своя живот да получи заслуженото от него.
Тя е на 10 години. Намира се в град Русе.
 
Разбира се прекрасно с хора, с деца и с възрастни. Разбира се прекрасно и с други кучета и котки, но би било добре да живее сама, за да има наистина спокойствието, което заслужава.
 
Единственият и проблем са хигиенните навици, които в последно време са се влошили, поради неспособността на Алекс да я изведе навреме, но с човек който няма затруднения с придвижването и зрението, това бързо ще се оправи.
 
За повече информация може да се свържете с мен - Ралица 0897645488 или направо с Алекс - 0878172839, като имате предвид, че заради заболяването говорът и е малко разстроен, докато говори често е силно емоционална и понякога трудно и се разбира.
Няколко човека ме помолиха да споделя сметка на Алекс, за това я публикувам тук, в случай, че желаете да помогнете и на нея.
IBAN: BG 02CECB979010E7203400
BIC : CECBBGSF
Титуляр на сметката: Александра Ангелова Ангелова