Жител на Велико Търново се оплака от състоянието на инфраструктурата в града.

Биляна Димитрова разказа в социалната мрежа Фейсбук за лошата инфраструктура във Велико Търново. Тя се надява публикацията й да достигне до повече хора, да има отзвук, а и реакция от съответните институции.

Според Димитрова положението с инфраструктурата във Велико Търново е плачевно и потресаващо. Жената споделя, че няма една улица, включително и в центъра, която да не е осеяна с дупки, като някои от тях вече са се превърнали в дълбоки кратери.

"Има дупки на възлови за града места, които стоят от години. Няма и няма оправяне", категорична е Биляна.

Преувеличено или не, жената е категорична, че на доста места в града няма и пътища дори.

"Говоря за кв. Бузлуджа например, има и други. Хората там ще кажат. Всеки ден ми се налага да минавам през т.н. "Асенова махала" под Университета. Навярно Управата на Търново е забравила - Алооо, там живеят хора, които също плащат данъци. Минават коли. Кварталът все едно е забравен от Общината преди много години. Всеки ден изниква по някой нов кратер там", пише към публикацията си Димитрова.

Запълнени дупки предизвикаха шеги: Плаща ли се за това? СНИМКИ

Биляна споделя още, че част от шахти са вдлъбнати, а други - изпъкнали.

"Отвратителни неравности по улиците. Вместо асфалт - само кръпки и кърпежи; шахтите - едните вдлъбнати, другите изпъкнали. Толкова ли е трудно да се направят шахти, изравнени с асфалта? Толкова ли е трудно и невъзможно по дяволите!?! В Габрово например, как са успели?", добави тя.

Димитрова от скоро е шофьорка и споделя, че шофирането в Търново е изключително трудно.

"За да избегнеш дупка или неравност, скачаш в друга. Писна ми да избирам в коя дупка да скоча... Дупките се ремонтират по класическия за града ни метод - хвърля се торба чакъл, която трае до следващия дъжд и после пак ремонт... Ама през това време, на дупката й поникнали зъби. Трябва да спазвам и маркировките (така ме учиха на курсовете). Ама коя маркировка - то такава в Търново няма никъде. Дори и на т.н. главна улица. За второстепенните винаги е била мираж. За паркиралите автомобили от двете страни на улиците не ми се приказва чак. За сметка на това обаче, продължават с бясна скорост да се строят блокове без предвидени за целта паркоместа. Тротоарите и стълбите са в плачевно състояние - изкъртени, порутени, липсващи.

Изводи няма да правя (мога, но не искам). Само се оплаквам (ей така, като един редовен данъкоплатец)", завършва публикацията си Биляна Димитрова.

Търновчани, хайде на кални бани! СНИМКИ

Снимката е илюстративна.