Тъжно е да видиш възрастни хора в такава ситуация... още по-тъжно е, че това не е единичен случай.

Много възрастни хора се опитват да изкарат допълнителни средства към "големите пенсии", за да си напазаруват основни хранителни продукти. Те заделят парички, с които се надяват да помогнат на внуците си да станат студенти. А как изкарват допълнителни средства, ето по този начин - приседнали в подлези, на спирки или оживени кръстовища, продаващи подправки, магданоз, ръчно плетени терлици или други изделия.

За възрастна жена, която продава алое, билки и ръчно изплетени шапки, ръкавички и чорапки, разказва Борислав Борисов, познат на всички като Боби от онлайн предаването "Стар репортърс", чийто създател е именно той.

В личния си Фейсбук акаунт той пише, че е срещнал бабата в подлез до столичен мол. Много хора подминавали възрастната жена, но той се спрял до нея и в този момент тя го попитала дали иска да си закупи нещо. "Нямах нужда от нищо, но си купих", откровен е Боби.

Дядо продава чубрица в жегата, за да си купи хляб СНИМКА

Борислав попитал жената колко често е на това място, а тя му отвърнала, че е там почти всеки ден, пенсията била ужасно малка и трябвало с нещо да си помага. 

"Казах й, че ще я кача в социалните мрежи, за да могат и други хора да й помогнат и да купят по нещо от нея. Май не ме разбра какво ще правя, но ми пожела здраве. Аз й пожелах всичко да се купи докрая на деня… Погледна ме невярващо… Но аз знам, че силата на социалните мрежи е голяма и че има много добри хора, които могат да отделят по 2-3 лева", пише в мрежата Борисов.

"Много е тъжно да видиш възрастни хора в такава ситуация… Тежко е. Но, ако всеки помогне с мъничко, нещата може би ще се подобрят", допълва още той.

В коментарите под поста се включиха много сърцати хора, които питат дали жената има нужда от конкретни неща. "Идва зима, дали има достатъчно за отопление, къде живее и дали се нуждае от някакви лекарства? Не знам как се задават такива въпроси на непознат човек, но ако някой разбере нещо и жената има нужда от дългосрочна помощ, нека пише", гласи един от коментарите.

Бившата учителка баба Зюмбюла, която идва в София, за да проси

Баба Василка застава всеки ден на този главен път. Пазете я!