Постъпката на малчугани върна надеждана в доброто възпитание на столичани, които си пожелаха единствено да има повече такива деца.

Момче и момиче, които били на гости на своята баба в столичния "Надежда", избраха да променят квартала към по-добро.

Децата излезли на площадка в квартала, за да хапнат на въздух сандвичите си. Гледката обаче не им харесали - по площадката се валяли и обичайните боклуци, а хлапетата решили да запретнат ръкави.

Те се върнали до дома си, за да се въоръжът с чували за смет и ръкавици и се захванали за работа. Съвсем бързо почистили площадката, като вдъхновена жена им помогнала в доброто дело.

Именно заради столичанката то става и публично - тя разказва за вдъхновяващата, но и обикновена случка в група на столичния "Надежда" във Facebook.

"Въпреки че утре няма да са на тази площадка, ами ще играят децата от околните блокове, това не ги спря да направят това място по чисто и приятно за игра", пише тя.

  Дамата, която запазва анонимност, изразява и своите благодарности на родителите на децата.

"Благодаря на родителите, които отглеждат и възпитават тези прекрасни деца!", коментира жената.

Публикацията за часове събира десетки положителни коментари, а реакциите подминават хиляда. Хората изразяват позитивното си отношение към постъпката на децата, като са щастливи,че доброто възпитание все още съществува.

"Браво, деца! Бъдете благословени!", пише Гинка Д.

"Браво, имат домашно възпитание децата, основата е вкъщи!", отбелязва Нели Т.

"Браво на прекрасните деца. Едно голямо браво на родителите им, че са ги възпитали така.Бъдете живи и здрави", коментира Реджина Д.

"Дано има повече такива деца!", дано има повече такива деца.

Вижте и целия разказ за постъпката на децата, впечатлила хиляди столичани:

Благодаря на родителите, които отглеждат и възпитават тези прекрасни деца! Децата почистиха цялата площадка при блок 261,262 и 263. Родители, давайте пример на децата си, научете ги да ползват кошчетата за боклук, да пазят както вкъщи, така и навън, за да има къде да играят и седят.


И сега малко по дългата версия как се стигна до почистването.  Бяха си взели сандвичи и са решили да си ги хапнат в площадката на беседката при блок 261,262 и 263. Докато хапваха, забелязаха колко е мръсно около тях и след като си изядоха сандвичите просто решиха да отидат до вкъщи да вземат чувал и ръкавици, за да почистят площадката.

За 10-15 минути разчистихме всички боклуци в детската площадка и около нея. Оказа се, че те не са от "Надежда", просто са на гости на баба си за почивните дни.

Въпреки че утре няма да са на тази площадка, ами ще играят децата от околните блокове, това не ги спря да направят това място по чисто и приятно за игра. Надявам се повече родители да обърнат внимание на децата си!