Търсейки места около жилищата си, водачите често паркират пред пътеки или входове на блокове. Това често затруднява много хора, но подобно поведение може да създаде и много повече проблеми - и то в най-неподходящия момент.

Столичанин илюстрира защо водачите не трябва да паркират така, използвайки една красноречива снимка, заснета пред блокове в  жк. "Света Троица".

На кадъра се вижда линейка, която е спряла далеч от вход, пред който има паркирани машини.

"Ако трябваше да се изнесе човек на носилка, щяха да минават през калта и градинката, отбелязва Константин Н. Не се заяждам, просто казвам каквото смятам за правилно!", допълва мъжът.

Кой е прав? Черна лимузина успя да раздели столичани СНИМКА

Много граждани реагират с разбиране на призива на столичанина, допълвайки, че шофьорите не трябва да забравят подобни варианти. Хората обаче отбелязват масовия проблем с паркирането из града.

"За жалост, това се случва навсякъде! Паркират даже и бусове пред входове! Въпрос на съобразителност, за жалост! Не могат да минават даже и детски колички,колела", пише столичанка.

"Права сте, запушват с колите си достъпа до входа,какво ги интересува. Мисля, че го правят хора без елементарно възпитание!", пише Петя В.

Вижте и цялата публикация на Константин Н.

"Едно напомняне защо не бива да спираме върху алеите пред входовете. Снимката е от вчера на паркинга на блокове 168 и 361.

Ако трябваше да се изнесе човек на носилка, щяха да минават през калта и градинката. Не се заяждам, просто казвам каквото смятам за правилно!"

Страшна бележка откри столичанка, вандализираха колата ѝ СНИМКИ