Втори ден на протести ще се проведе в София днес. Причината е трагичната катастрофа, при която загинаха две млади момичета. Хората искат справедливост. Те се надяват това да не е поредният шофьор, който ще се размине леко. Организаторите отправиха критика към управниците.

Организират протест след тежката катастрофа с жертви в София!

„Вчера не чухме нищо от власт имащите за мерките, които ще се предприемат, за да се спре това своеволие и безнаказаност по пътищата, за да се прекъсне корупцията, която е основният виновник за това, да изпращаме млади и невинни хора ден след ден. Чухме само колко лош бил Георги! Това го знаехме и без да ни го казват,“ пишат те.

Таксиметровите шофьори на протест заради смъртоносната катастрофа в София

Протестът ще се проведе от 18:30 до 20:30 часа отново на злополучното кръстовище. Припомняме, че вчера стотици хора бяха на мястото. Те почетоха двете момичета с минута мълчание. Таксиметровите шофьори също се включиха. Техният апел е за справедливост, контрол, отговорност, безопасност и разумно шофиране!

Освен присъда, Георги Семерджиев ще се сдобие и с огромен дълг

„Здравейте, приятели! Благодаря на всички вас за присъствието вчера! То бе важно за всички нас и показа, че на обществото в България му е писнало да се повтаря този епизод на един и същ страшен филм, в който невинните умират, а убийците остават безнаказани!

Вчера не чухме нищо от власт имащите за мерките, които ще се предприемат, за да се спре това своеволие и безнаказаност по пътищата, за да се прекъсне корупцията, която е основният виновник за това, да изпращаме млади и невинни хора ден след ден. Чухме само колко лош бил Георги! Това го знаехме и без да ни го казват. Това, което не знаем е, как планират да се справят със следващия Георги, преди някой от нас да се окаже на мястото на двете момичета, които той отне от близките им! Нека се съберем отново, за да покажем, че този път няма връщане назад, че този път искаме истински и работещ контрол, не само над водачите, но и над органите, които би трябвало да контролират всички, но някак си го правят избирателно!

Последният статус на едно от загиналите момичета в София: "Най-доброто предстои"

С минимални промени в закона за движение по пътищата няма да уплашат такива като Георги. Трябва да има истински, работещ контрол и истински снакции - ПРОПОРЦИОНАЛНИ на доходите на нарушителите. Разслоението в българското общество е толкова силно изразено, че едни ще са принудени да вземат кредити, за да изплащат глобите, а за други - това ще са пари за "закуски". С фиксирани глоби ще принудим само хората с ниски и средни доходи да спазват закона, а богатите да се чувстват още по-недосегаеми.

Шофьорът убиец в София отказал да даде проба за наркотици

Аз не вярвам, че само и единствено Георги е виновен за случилото се. Аз вярвам, че трябва да има повсеместни наказания за всички във веригата на държавните органи, които са допуснали той да стигне до този момент, в който всички граници са прекрачени. Момент, в който един черен джип реши съдбата на две невинни души. Момент, в който ние като общество трябва да решим дали с предимство е черния джип или живота на децата на България!,“ пише организаторът на протеста.