Идват празниците, които отделно от споделените мигове, са свързани и с получаването на желани подаръци и прекрасни изненади.

В Троян "Дядо Коледа" e избрал нов начин, с който да достигне до нуждаещите се. Обувки, дънки, сака и др. може да бъдат открити на ограда на една от местните улици. На металната мрежа се вижда и проста табелка. "Коледен подарък", пише на нея с печатни букви. Видимо вещите са използвани, но чисти и прилежно подредени.

"Не съм оставил аз подаръците, просто споделям доброто'', пише мъжът, който разкрива в мрежата за инициативата на някой от своите съграждани.
 
"И радостно, и тъжно... Адмирации за начинанието", отбелязва Цветомир Г.
 
"Не е важно какво е. Важното е, че е от сърце. Ръка, която дава, от здраве да не се отърве!", нарича Вяра О.
 
"Добра инициатива! Дано всеки нуждаещ се вземе това която му е нужно и остави след себе си в този вид, а не разхвърляно по улицата", добавя Анна П.
 
Припомняме, че призиви за помощ много често биват удовлетворени с помощта на социалните мрежи. Хора успяват да съберат средства за свои сънародници, изпаднали в беда. Търси се подслон или дори се оказва подкрепа по деликатен начин. Например с покупка от човек, опитващ да припечели с дребни продажби на различни вещи.
 От последната седмица е и поредният случай от Асеновград. Където хора помогнаха на пенсионери, които сами се грижиха за своето изоставено внуче. След публикация във Facebook за отрицателно време хора събраха различна помощ за малкия Алекс.
 
А за щастие подобен дух на взаимопомощ се среща у нас не само покрай празниците.

 Снимка: Цанко Симеонов