Радостна новина съобщи репортерката Райна Зайкова.

Миналият месец Ви запознахме с историята на Иван Нечков от Каравелово, който е с разрушен от потопа дом. Тогава Райна Зайкова написа в профила си във Фейсбук, че за втори път комисия минава да описва щети в дома на дядо Иван, защото в Обществения съвет, избран да разпредели милион и 600 000 лева от дарения, възникнали разногласия за парите - кой колко да получи и разрушен ли е даден дом, както и може ли да се живее в него.

Два месеца Иван чакал пари и получил нищожните 375 лв. от държавата. Накрая двамата с жена му извадили спестяванията, които събирали, за да си оправят зъбите, и почнали да ремонтират.

"Иван е останал с 4 зъба в устата, не смее да се усмихне, ама то няма и за какво... Толкова зъби има и жена му Пенка", написа през ноември репортерката Райна Зайкова. Същият месец тя отправи призив за помощ. Чрез социалните мрежи Зайкова потърси зъболекар, който да помогне безвъзмездно на дядо Иван и баба Пенка. Е, зъболекар се намери! И то не един - много откликнаха на призива, но каравеловците са избрали да се доверят на Ангел Радков, който е студент по стоматология в Пловдив.

Мъж от Каравелово не смее да се усмихне

Ангел Радков, който е родом от град Баня, е посетил дома им в Каравелово, прегледал ги е и е предложил план за лечение. Младият стоматолог няколко пъти ходи с личният си автомобил до дома на дядо Иван и баба Пенка, взима ги и ги води до Пловдив, а след манипулациите ги връща обратно.

"В лечението участва и неговата приятелка - Анелия Николова, също студент по стоматология", съобщава Райна Зайкова, която е категорична в това, че добрите новини не се нуждаят от много думи.

"Не вярвахме, че ще ни се случи нещо добро. Но вече имаме надежда и можем по-малко и да се усмихваме", това са думи на дядо Иван и баба Пенка от наводненото Каравелово.

"Точно преди месец потърсих помощ от всички тук - да намерим зъболекар, който безвъзмездно да намери решение дядо Иван и баба Пенка да се хранят нормално и да се усмихват. Бяха останали с по няколко зъба и двамата, имали намерение да ходят по зъболекари, събирали пари, но се наложило да дадат всичките си спестявания за ремонта на наводнения си дом. Много зъболекари и клиники предложиха помощ, двамата избраха да се доверят на Ангел Радков. И както неведнъж съм казвала, че не вярвам с случайните неща, бабата на Анелия също е от Каравелово и е приятелка на баба Пенка", написа Зайкова.

Репортерката не пропусна да благодари на доктор Радков и доктор Николова, а лечението за Иван и Пенка продължава.

"Най-добрите и прекрасни деца, които познавам! Бъдете здрави!", пише в коментарите Станислава Петрова.

Таня Благова се надява повечето бъдещи медици да са като Ангел Радков и Анелия Николова. "Млади хора с големи сърца! Възхищавам им се! Браво", написа Таня.

"Има надежда за България!", категоричен е Пламен Георгиев.

Споделиха за безкористната помощ на българска лекарка в Каравелово

Снимки: Райна Зайкова