"Дълбок ПОКЛОН д-р Михайлова, благодарим Ви, Вие сте достоен пример за това какви следва да бъдат не само лекарите, а изобщо хората!" Това написаха от инициативата Гората.бг на своята страница във Facebook.

 Поводът е постъпката на българска лекарка, която безкористно отделила време и средства в помощ на наводнените села в Карловско.

"Срещнахме я в Каравелово - д-р Елица Михайлова бе минала повечето къщи, превързвала рани, мерила кръвно, давала лекарства, говорила с хората, първите дни нуждата от психологическа подкрепа, дори поне някой да поговори с тях, бе много силна. А още нямаше никой, освен доброволци", пишат от страницата.

Мъж разказа за доброволците в Карловско: Хвърлиха се като лъвове, видях страшна всеотдайност

Според тях д-р Михайлова е помогнала на много хора, върнала спокойствието на други. Работила и да  има бързо извозване на умрелите животни и дезинфекция по домовете, за да не пламнат зарази.

С нейни усилия са събрани мнения и информация как да се процедира в ситуацията.

"Каквото и да кажем за нея ще е малко, поклон до земята и дълбока благодарност", пишат от инициативата.

Вижте цялата история:

Когато видяла бедствието в наводнените села оставила трите си деца, купила с лични пари една торба с лекарства и превързочни материали и тръгнала да помага на пострадалите българи. Безкористно, чисто, човешки.

Радослав от Богдан остана без къща и колело. Ученици и учители му върнаха усмивката

Каквото и да кажем за нея ще е малко, поклон до земята и дълбока благодарност ще са малко, та тя е Герой, тя бе първия лекар, който посещаваше домовете на пострадалите, като газеше с гумените ботуши в тинята, с медицински слушалки на рамо, с торба с лекарства в ръка, с усмивка и решителност, че ще помогне на всеки нуждаещ се!

Срещнахме я в Каравелово - д-р Елица Михайлова бе минала повечето къщи, превързвала рани, мерила кръвно, давала лекарства, говорила с хората, първите дни нуждата от психологическа подкрепа, дори поне някой да поговори с тях, бе много силна. А още нямаше никой, освен доброволци, ТЯ СЪЩО БЕ ДОБРОВОЛЕЦ!

И като казваме първите дни, бе минала близо седмица от стихията, която помете къщите, дворовете и животите на хората, но държавата бе бавна, тромава, тя и сега е...Имаше хора, които не можеха да отидат до лекар, а имаха силна нужда от такъв.
Д-р Михайлова помогна на много хора, върна спокойствието на много други, бори се да има бързо извозване на умрелите животни и дезинфекция по домовете, за да не пламнат зарази. Даваше безценни съвети.

Търси и намери учени от университети, за да даде най-точните и приложими препоръки. А и досега помага, дава още съвети - как да се пазят хората, доброволците, пише често с много адекватни и важни предложения.
И изобщо е съпричастна с болката на пострадалите хора, по човешки, прави всичко по силите си, за да помага, това за нас е истински ГЕРОЙ!

Колко са Хората дето ще зарежат трите си деца и ще пътуват, за да лекуват, за да помагат, за да бъдат Човеци?!

Дълбок ПОКЛОН д-р Михайлова, благодарим Ви, Вие сте достоен пример за това какви следва да бъдат не само лекарите, а изобщо хората!