Най-мистериозният български художник, известен на всички като Човекът Без Име, отново се срещна с баба Ганка в Пловдив.

Провокиран от пост в социалните мрежи, през август на 2021 година No Name Art пътува до Пловдив, за да се срещне с баба Ганка. Възрастната жена подпомага бюджета си, като продава дребни неща на оживени места в Пловдив, но за съжаление не винаги има купувачи.

Мистериозният български художник, скрил лицето си зад маска, взе решението баба Ганка да стане официален представител на негови картини, като приходите от портретите остават за нея. През изминалата година No Name Art се зарече, че винаги, когато минава през Пловдив, ще оставя на баба Ганка портрети на велики българи от поредицата "Бъдеще за миналото". Той доказа, че държи на думите си - тези дни отново посети Града под тепетата и отново остави три картини за продажба.

"Средствата от картините ще останат за нея, за да може да й дарим надежда", споделя No Name Art.

Жената, която е принудена от обстоятелствата да продава дребни неща, за да се изхранва, към днешна дата е сменила местоположението на сергията си и вече е в подлеза на централна гара в Пловдив. 

"Тя е олицетворение на достойно минало, което няма достойно настояще и на което ние трябва да подадем ръка за едно достойно и спокойно бъдеще. Чрез заветите на славните ни герои, чрез съхраняване на паметта ни и чрез изкуството, помагаме на нея и най-вече на нас самите", пише в страницата си мистериозният художник.

Ако желаете да притежавате авторско копие от портрети на велики българи - при баба Ганка ще има!

Жена продава играчки в студа - измама или борба за хляб? СНИМКИ

Не веднъж сме Ви разказвали историите на възрастни хора, които са принудени да продават по улиците, за да изкарат пари за прехрана - припомнете си някои от тях: 
Дядо продава чубрица в жегата, за да си купи хляб СНИМКА

Тъжно е да видиш възрастни хора в такава ситуация СНИМКА

Баба Василка застава всеки ден на този главен път. Пазете я!

Трогна хиляди в мрежата: Дядо се чуди как да изкара пари за прехрана