Абсурдите с реконструкцията на ул. „Даме Груев” в Пловдив продължават. Кметът Здравко Димитров се оказа недоволен от реконструкцията на улицата в района на бившето кино „Въстаник”. Улицата трябва да е готова изцяло до края на септември, но сега искане на Зико може да я отложи за догодина.

На въпрос дали ще бъде готова улицата до края на месеца, кметът изненада с отговор, че за нея трябва препроектиране заради липсата на тротоари и стеснението в района. Според него трябва терасата да се събори, колкото  е необходимо.

"Проектантът са го заблудили, че това е бомбоубежище, че е паметник на културата", отсече кметът. Той не е съгласен и с местата, на които се подменя само половината тротоар, а другият остава със старите плочки.

Зико каза, че имал уверението, че това ще се случи и няма да е  проблем. Не е ясно обаче кой го е уверил, пише Trafficnews. Оказа се, че управителят на фирмата изпълнител „Парсек груп” Бончо Бонев не  знае за това искане за препроектиране.

„Разбрах от медиите, че това го иска Общината. Нищо официално не е постъпило към нас. Ако искат препроектиране, това означава спиране на дейностите и поне до зимата няма как да има нов одобрен проект”, каза Бонев. Той обясни, че ситуацията с терасата се знае още с направата на проекта и в недоумение защо чак сега Общината искат ново задание преди завършването на улицата.   Според него е по-добре тя да бъде завършена и поне проходима за коли и пешеходци, а след това да се препроектира и да се прави по корекция по участъка.

„Относно другият проблем със старите и новите плочки, няколко пъти съм го поставял на въпрос, но никой не ми обърна внимание. Ние няма как да го направим през този договор. Говорим за участък от 1,5 км – това са допълнително средства и време. Предлагал съм им на  Общината да го направят през рамковото споразумение  с  фирма „Драгиев и Ко” за улици. Те могат да им го възложат и да ги сменят, тъй като  тези участъци са извън обхвата на нашия проект”, каза Бонев.