Клип разгневи потребителите на социалната мрежа Фейсбук. На него се вижда как на четирилентовия път Русе-Бяла, чието платно в посока Русе е в ремонт, пловдивски лек автомобил Фолксваген изпреварва джип на непрекъсната лента, създавайки опасност за участниците в движението. След предприетата маневра водач, движещ се срещу изпреварващия автомобил, е принуден да навлезе в участък, на който се извършват ремонтни дейности, и да събори едно от пътните ограждения.

Допълнително, според твърдения на водача, заснел клипа, ограничението в посока Бяла е 50 км/ч, а на предната седалка на пловдивската кола е имало дете.

Коментиращ направи извод, че грешката може да бъде в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ). Тъй като огражденията сочат в различни посоки. „Много пъти се поставят, за да ограничат изпреварването в едната посока и да оставят другите две ленти за движение в другата посока. Изпреварващият явно е решил, че случаят е такъв, а снимащият, че са поставени, за да не се минава по новия асфалт“ казва той.

Грешки намериха и в мъжа, заснел видеото. Някои изразиха мнение, че той е трябвало да се движи с по-ниска скорост, с която би могъл по-безопасно да излезе от ситуацията. „Пълно е с убийци и самоубийци по този път. И всички имат една обща черта - малоумни са“ споделят хора, които често минават по пътя Русе-Бяла.

В коментарите потребител разказа за друга предпоставка за пътно произшествие. Според него на същото място преди петнайсетина дни два турски тира са се изпреварвали на място със завои. „На два пъти подадох сигнал на 112, тъй като и във Волово продължиха да карат с най-малко 20 км/ч над ограничението. За съжаление до Русе полицейски патрул не беше засечен“, написа очевидецът на тази случка.