След като 5-годишно дете беше ударено от кола на бул. „Копенхаген” в София, жители на София сигнализираха, че многократно са подавали сигнали до МВР и общината, че в района се правят гонки. Шофьорите там често минавали с висока скорост и на червено.

В ефира на Нова жителите на квартал „Дружба”  настояха за поставяне на камери и легнали полицаи, за да намалят инцидентите.

„Става въпрос за системни нарушения. Оттук редовно минават майки с бебешки колички, ученици. Много е опасно, трябват мерки”, заяви една от живеещите в района.

След челен сблъсък: Кола отскочи на тротоар и удари 5-годишно дете СНИМКА

От МВР заявиха, че от началото на годината в 8-о РПУ са постъпили само 2 сигнала за нарушения на този пътен участък. Единият е от 12 юли за дрифтиращ автомобил и един от 13 септември за шум от мотори. На място са изпратени екипи, които не са установили нарушители, но въпреки това патрул периодично обхожда маршрута.

От Столичната община ще извършват проверка на пътния участник, за да се види какви мерки може да се предприемат. Оттам увериха, че ще бъде поставена стационарна камера.

"Беше страшно": Свидетелка с разказ за прегазеното на тротоар дете