Достъпна, безопасна и чиста градска среда... ама друг път.

Неприятна е ситуацията във Варна по отношение на паркираните автомобили по тротоарите. И все по-трудно става придвижването по голяма част от варненските тротоари именно заради това.

Евгений Станимиров сподели видео в социалната мрежа Фейсбук, което показва тротоар в града, който е превзет от автомобили, които пречат на пешеходците да преминават безпрепятствено. Налага се пешеходците да слизат на пътя, което пък е предпоставка за нелепи инциденти.

Как Варненска Община стимулира алтернативното придвижване в градски условия, пита Станимиров. Той има и още няколко въпроса:

  • Как тя се грижи за здравето и живота на гражданите?
  • Как родителите ще са спокойни за децата, които отиват пеш или с автобус до училище?

Кадрите, които мъжът е заснел, са от северната част на "Цветния квартал", в близост до училища, детски градини и автобусни спирки по линия 10.

Видно е, че шофьорите масово нарушават закона, като паркират на забранени места, но къде са отговорните институции?

А прясната кал, която ще забележите във видеото на Евгений Станимиров - тя е бонус.

Много нагло паркираха скъп служебен автомобил на ВиК в Стара Загора СНИМКИ

Марияна Ц, която коментира публикацията, е на мнение, че е нужно да се създадат повече общински паркинги - по-този начин проблемът би следвало да се реши.

"Така е, защото всичко е сбъркано! Вместо да се правят само сини, зелени, пембени зони, трябва да се построят общински паркинги, за да паркираш без да пречиш, градският транспорт да е редовен, за да го предпочетеш, когато се строят нови блокове, те да са с подземни гаражи и т.н. За това обаче трябва заинтересованост от страна на управляващите града, която за съжаление я няма!", добави жената.

Снимки: Евгений Станимиров

Нагло паркиране изпокара пловдивчани СНИМКА

Да си пешеходец във Варна, е "присъда"! ВИДЕО+СНИМКИ