Паркиране в Пловдив причини конфликт между дами, а спорът се пренесе и в социалните мрежи.
 
Всичко започнало, след като автомобил със смолянска регистрация паркирал пред гараж. Колата препречила изхода и заела целия тротоар.
 
Жена разказва за случката завършила с "нападки" в една от големите пловдивска групи, а станалото провокира значителен интерес. Дали защото проблемът е всеобщ, или защото пловдивчани имат повечко свободно време.
 
"Ей така се спира пред гараж. След 15 минути издирване, вместо извинение получавам нападки!" Това нормално ли е не знам", пише Даниела А.
 
Под публикацията мнението си изразява и друга дама, която изглежда е свързана със станалото.  "Човекът беше спрял за 2 минути и дъщеря му беше там", твърди Милена Г. Тя публикува кадър, на който се вижда, че на абсолютно същото място има нова кола, като призовава и това возило да бъде заснето.
 
Случката разделя пловдивчани. Едни смятат, че трябва да има повече търпение и разбиране към подобни паркирания. Те са на мнение, че на всеки може да се наложи да блокира някой друг гараж.
 
Тяхната теза не споделям много други пловдичани, които споделят, че са раздразнени от подобни нерегламентирани действия.
 
"Който има гараж се дразни на нагли типове, паркирали пред него. Аз лично много внимавам, къде паркирам. Пред моя блок е пълно с коли от целия квартал, но не съм тръгнал да вдигам чистачки, защото паркингите са на общината. Искам - не искам, това е положението", пише Били А.
 
Фрустрацията по темата с паркирането личи и от коментарите на други пловдивчани, които не изключват и далеч по-крути мерки за действие към подобни "нарушители". За съжаление проблема с паркоместата в големите градове се задълбочава, а ситуацията води до все повече конфронтация между пешеходци и шофьори, между собствениците на места и водачите, които търсят ежедневно място за любимата кола.