Криминално проявен е мъжът, който заедно с жена на име Емилия Златева нападна малолетни момичета в столичния квартал “Света Троица”.

Той се казва Симеон Цветков и е собственик на заведението и катерушките, пред които момичетата  играели и снимали за ТикТок. Цветков препречил пътя на децата, а през това време Златева нанесла върху тях удари с предмет, приличащ на тояга или бухалка. Златева работи във въпросния обект.

Както GlasNews съобщи, нападателите са установени вследствие работата на полицаите от Трето РУ, отговарящи за район “Илинден”.

Собственик на заведение и негова служителка нападнали момичетата в София ВИДЕО

Агресията бе извършена вечерта на 20 януари, а единствено намесата на граждани, намиращи се в района, няма по-тежки травми по децата.

Момичетата пуснали монета в катерушката и се снимали около нея. Съоръженията са собственост на въпросния мъж, но са предназначени за обществено ползване. Действията на децата се виждат от запис, заснет от самите тях - една от тях опитва да влезе в съоръжението.

В един момент момичетата били нападнати от Златева, а Цветков препречил пътя им. Те побягнали и ги спасила намесата на граждани, които се намирали в района. На един от видеоматериалите се вижда как Златева пристига след едно от момичетата и го удря, независимо от факта, че наоколо има хора.

Впоследствие родителите на децата подали сигнал до МВР. Криминалистите от Трето РУ установили извършителите и разпитали свидетелите на инцидента.

Цветков е регистриран за кражба от хипермаркет, като му била наложена административна санкция, тъй като е платил откраднати стоки до приключване на досъдебното производство, научи GlasNews. Златева не е криминално проявена.