В съотвествие с цялата държава, Община Карлово също не може да намери решение на доста проблеми в града. Един от тях е окаяното състояние на асфалтовата настилка в Южна индустриалната зона.

Карловци подготвят голям протест срещу тежкото състояние на асфалтовата настилка в южната индустриална зона. Това е път, водещ до много фирми, които се събраха преди 9 месеца и информираха, за пореден път, местните власти за тежкото състояние на пътната инфраструктура. През тези 9 месеца Общината се държи като бременна девойка, която не знае точно кой е отговорен за това. Прехвърляне на бащинството по различни институции и всеки чака попечителството да го вземе някой друг. Никой не знае кой е бащата?, се казва в позиция на инициативния комитет.

Преди дни Община Карлово изпрати прессъобщение до медиите, че Министерски съвет е одобрил финансиране за цялостен ремонт, но само на общинския участък от пътя в размер на около 2 млн.лева. Най-лошият участък, който е осеян с огромни дупки и е с дължина около 350 метра, се стопанисва от Агенция пътна инфраструктура.

От инициативния комитет, предприели организирането на протеста, се чудят кой е отговорен за лошото състояние на пътя. "Дали е Министерство на финансите, дали е Министерството на иновациите и растежа, Областно пътно управление Пловдив или кметът ще си признае и ще плаща издръжката той. През това време на бременност, редица коли се изпочупиха по дупките в района, международни фирми се отказаха от съдружие, доста животинки загубиха битката за живота си и това е, само, защото не се знае КОЙ е Бащата?"

Протестът е насрочен за 04.07.2022 г., от 07:30 часа до 08:30 часа, изразяващ се в затварянето на главния път Карлово - Пловдив на разклона на ул. Индустриална. Общината и полицията са уведомени. От инициативния комитет настояват за решение на проблема и се надяват този път той да не бъде неглижиран.

"Очакваме, в най-кратък срок, Община Карлово да роди едно здраво и сигурно решение, с което да зарадва собственици, наематели и работещи, които спомагат развитието на града, а получават само неглижиране на проблемите в района. Молим, всички жители и граждани, които желаят да ни подкрепят да присъстват на протеста, а на тези, на които ще създадем неудобство, да ни извинят.", се посочва още в съобщението. 

Карловци питат: Докога, г-н Кмете?