В Карлово се организира протест срещу лошото състояние на улици в Южната индустриална зона и срещу бездействието на Община Карлово. 

Близо 100 души се събраха тази сутрин на разклона от главния път Пловдив - Карлово за индустриалната зона, като го блокираха и издигнаха плакати: "До кога ще ни лъжете, г-н кмете?".

„Дупките са се превърнали в кратери, не се почистват боклуците, не се поддържат и зелените площи. Първият сигнал, който пуснахме към Общината за проблемите е от октомври миналата година. От февруари тази година представители на фирмите в Индустриалната зона, наематели, служители, клиенти имаме срещи със зам.-кмет Николай Цветков, но реакцията е нулева. Вече няколко месеца слушаме как ще започнат кърпеж на дупките, но остават само лъжливи думи, тъй като няма никакви действия“, обясняват организаторите.

Протест! Блокират пътя Пловдив-Карлово за час

Един от протестиращите - Стойчо Хубчев, обясни, че работи в индустриалната зона от 2000 г. и от година на година положението става все по-зле, защото се правят само палиативни ремонти. "Като има останал асфалт от друг ремонт, само нахвърлят по дупките и запълват. Такъв кърпеж издържа само една зима. Тук вече има участъци, в които тежките камиони и ТИР-ове не искат да минават, защото има опасност да спукат резервоарите си в някоя дупка", разказа той. 

Те са запознали отговорните лица за всички проблеми в зоната - заместник-кмет Николай Цветков, главен архитект Филип Филипов, началник отдел "Устройствени схеми и планове, кадастър и регулация, инвестиционни проекти и контрол по строителството" - инж. Матьо Писачев, началник на отдел "Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура" - Павлена Станева, началник на отдел "Екология, управление на отпадъци и природни ресурси" - Милена Ковачева.

На последната среща присъства и кметът д-р Емил Кабаиванов, който обеща, че дупките ще бъдат закърпени, тъй като от общинския бюджет са отделили 60 000 лв. само за кърпеж на дупките в зоната, но резултат никакъв, пише БНР. А първите сигнали за окаяното състояние на асфалта са от 2013 и 2014 г.

Карловци се вдигат на протест заради състоянието на асфалтова настилка

Протестното шествие в Сопот срещу скъпите горива продължава и днес

Карловци питат: Докога, г-н Кмете?