Кучето броди из Варна, понякога е агресивно, а понякога - миловидно.

Социалните мрежи прегряха! Във варненските групи във Фейсбук се разпространява информация за агресивно куче. Предполагаемата му порода е Кане корсо. Последно кучето е забелязано в района на "Фестивален и конгресен център". Трима човека вече са били нахапани от кучето - две жени и едно дето.

Мира Арнаудова написа в мрежата, че е станала свидетел на това как кучето е нападнало и нахапало жена, която е разхождала кучетата си.

"Пред Морското казино напада дамата с кученцата й. В опита си да ги защити е сериозно нахапана. Не е забелязан собственик наблизо. Кучето е с кожена каишка на врата. Става агресивно при думата НЕ", предупреждава Мира. Тя и сподели и снимки, на които виждаме ръцете на наханата жена.

"Днес сутринта, около 9.30 в морската градина, стъпалата на централен плаж. Кучето беше доста агресивно. В спешния център видях и детето нахапано пред Музикалното училище. Последствията и при двете ни не са никак малки! Важното е да се намери отговорния за кучето. Моля, който има някаква информация за собственик или за мястото от където идва кучето, да ми пише. Най-вероятно е домашно или дворно. Опасно е това куче да броди стресирано", коментира друга пострадала.

За кучето вече е сигнализирано на телефон 112. Варненци очакват реакцията на отговорните институции. Междувременно има данни, че кучето е нахапало още хора в "Цветен квартал" в морката столица.

"Ужас! Кане може да те убие! Не го разбирам това със свободно пуснати животни, без значение размера, а за такива пък съвсем", гласи коментар на Антоанета Петрова.

Кучето обаче не винаги проявява агресия, това твърди Стефани Колева, която го е заснела да лежи в краката на човек. Тя споделя, че животното е много изплашено. 

"Кучето беше заобиколено от толкова много хора, изплашено е до смърт (не е кане корсо). Не се е хранило от дни, цялото трепереше нахраниха го ученици от НУИ "Добри Христов".Вероятно е изоставено/изгубено и преживяло много. Дано да бъде намерено от собственика му или приютено!", коментира Стефани Колева.

Добермани нахапаха куче на оживен плаж. Стопанката им гледала