Майка съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че е прибрала 4-годишното си дете от детска градина с разбита глава и следи от ухапвания.

Адриана Димитрова споделя, че нараняванията вероятно са вследствие на бой между децата в детската градина. Травмите са нанесени в различни периоди от време.

По думите на Адриана Димитрова ръководството на ДГ-143 "Щурче" в с. Бистрица системно неглижира инцидентите в детската градина.

"Накратко, за последния месец само, прибирам сина си: с разбита глава (учителката не знае как е станало, детето твърди, че тя редовно си гледа филми на лаптоп на работа). Последствия - шиене на глава в "Пирогов". Госпожата се опита да ме убеди, че нямало нужда от лекар, да прибера детето и да поспи (след сериозен удар по главата). Удар в главата, на същото място, върху шевовете, от друго дете. Охапан до синьо-черно по крака (отново от друго дете). Последно днес го взех с огромна цицина, удар на същото място", разказва майката.

Майката споделя, че е опитала да се свърже с директора на детската градина, за да поиска обяснения за случващото се, но ударила на камък. По думите й директорката не отговаря на телефонните й обаждания.

"При всички тези случаи - директор няма. Когато бяхме в "Пирогов" преди месец, се скъсах да звъня на телефона на директорката, в 15 ч. следобед, работно време. Не само, че не вдига, но и обаждане не връща", отбелязва Адриана.

Тя се опасява, че децата в детската градина биват оставяни сами.

"Очевидно е, че децата често остават сами, може би заради недостиг на персонал, но до момента нямам нито един успешен опит за разговор с директор. Докато стоях в двора на градината днес, други родители се оплакаха от същото - тотално неглижиране и пълна незаинтересованост, също като мен не откриват директор за разговор. Поискаха и контакт с мен, с цел предприемане на колективни мерки", добавя тя.