Електрическите тротинетки несъмнено станаха много популярни. Пазарът у нас вече предлага широка гама от екологичните возила на две гуми, а параметрите на някои, са впечатляващи. Те могат да развиват висока скорост – до 70 км/ч.

Все повече хора се възползват от този начин за предвижване. Със сигурност освен, че са удобно средство за предвижване, те могат да бъдат и опасни.

На кадри, споделени в социалната мрежа, мъж е забелязан да вози малко дете на тротинетка в София. Момченцето е застанало право пред вероятно, баща си, като се движат из улиците в непосредствена близост до колите в час пик. Бащата е с предпазна каска, но момчето не!

Шофьор е заснел как те редом с автомобилите изчакват на светофара. Дали е редно обаче подобно нещо? Може ли да сметнем, че е безопасно за едно дете да се вози по този начин?

„Страшно безотговорна постъпка да си качиш детето на тротинетка без каска, и да караш по булевард в час пик, и да нарушаваш правилата! Страшен пример, поне водачът си беше сложил каска,а детето няма, без думи!,“ написа авторът на поста.

Кадри: Facebook