Улица в София е в трагично състояние. Жители на квартал „Слатина“ се оплакаха от състоянието, в което се намира тя и за трудностите при прекосяването ѝ. Кал и огромни дупки с вода са превърнали мястото в декор от филм за края на света. Живущи споделят, че положението е такова заради изкопните дейности за новата метро линия. Те се надяват на реакция от отговорните, за да могат нормално да се придвижват пеша и с колите си.

„Трагично положение на ул. „Циклама“ в жк. „Слатина“, в зоната около блок 47А и 47 Б в жк. „Слатина“ (при кръстовището на Гео Милев и Слатинска, зад изкопните дейности за новата метро линия)

Паркингът, също и улицата към него, чиято настилка беше временно поправена чрез насипване с чакъл изминалата година, към днешна дата е в още по-окаяно състояние. Това способства образуване на огромни по размер локви, които през зимния сезон са постоянно заледени, а през останалото време са почти винаги пълноводни.

Предвид, че въпросната улица в момента поема целия трафик, тъй като свързва ул. „Гео Милев“ с ул. „Слатинска“, заобикаляйки затвореното за години напред кръстовище в съседство, състоянието на посочената пътната настилка се влошава ежедневно. Освен това от тук преминава и пешеходен маршрут, поради заграждане на част от тротоара заради изграждане на бъдещата метеостанция, като районът не е осветен и вечер няма ясна видимост нито за водачите на МПС-та, нито за пешеходците. Преминаването през мястото за майки с колички, малки деца, трудно подвижни хора, е почти невъзможно. Преминаването от входа на бл. 47 Б в която и да е посока безпрепятствано, също е невъзможно,“ написа в мрежата живуща.

„Ежедневно ми се налага да минавам по 2 пъти с детска количка, почти всеки път получаваме кален душ, или рискови разминавания с колите. Трябват спешни мерки, предвид че няма алтернативен път,“ коментират още.

„Това е единствената ни връзка с цивилизацията и заради строежа на метрото след кратерите минаваме по изключително опасна пешеходна пътека за да стигнем до транспорт, детски градини и училища. С малко дете и с бебе с количка съм, а има още хора в блока възрастни, със затруднено предвижване и инвалиди.“