Пореден случай на агресивна проява на домашно куче.

Майка твърди, че синът ѝ бил захапан от немска овчарка, докато отивал към училището си. Случката се ризиграла в кв. "Васил Левски". Албена Декова разказва историята в социалната мрежа Facebook.

Домашният любимец бил воден на повод, но нямал намордник, а разминавайки се с 15-годишния тийнейджър, го захапал за ръката, обяснява майката. Зъбите на кучето разкъсали якето на момчето, а по китката му останало "леко одраскване".

"Но и никаква физическа травма да няма, остава психическата и уплахата", пише Албена Декова. Тя допълва, че е благодарна на свой съкварталец, който станал свидетел на случая и помогнал на тинейджъра.

Куче прогони семейство с бебе от жилищен блок в София

"Питам - докога собствениците на агресивни кучета ще ги разхождат без наморник?", недоумява тя. Майката споделя, че едва няколко години по-рано синът ѝ отново бил захапан от куче, а раната била далеч по-сериозна.

Тя призовава и собственика на немската овчарка да се свърже с нея. "Другият вариант е да почнем и ние да се разхождаме по кучешките градинки и да го намерим лично", пише тя.

Припомняме, че няколко случая с нападения от домашни любимци възмутиха страната. При един от тях кучета нападнаха и убиха малко кученце в Пловдив. При друга ситуация - отново от града под тепетата, стопанин насъска питбула си срещу котка, която загина.

Вижте целия сигнал на Албена Декова:

Два питбула убиха домашно куче в Пловдив СНИМКИ 18+

"Отново агресивно куче! Днес синът ми на 15 г., отивайки на училище, е нападнат от домашно куче немска овчарка, водено от мъж. При разминаването с тях кучето го захапва за ръката, при което къса ръкава на якето и за щастие по китката има само леко одраскване.

Но не е там въпроса. Питам - докога собствениците на агресивни кучета ще ги разхождат без наморник? Преди 4 години синът ми пак беше ухапан от куче, живеещо в къща на "Св. Тома Иконописец" /най-вероятно същото/, и тогава раната беше по-сериозна.

Зверство! Мъж насъска кучето си да убие коте в центъра на Пловдив ВИДЕО

Но и никаква физическа травма да няма, остава психическата и уплахата. При днешната ситуация се е намесил друг господин / Николай/ живеещ в блока на аптека "Марешки" / случката се разиграва точно там/.

Успокоил е сина ми, за което съм му много благодарна. А относно собственика на кучето - ако е в групата, нека да се свърже с мен за да му "благодарим" подобаващо и на него!

Другият вариант е да почнем и ние да се разхождаме по кучешките градинки и да го намерим лично. Пожелавам хубав ден на всички добросъвестни съкварталци".