Жител на Димитровград сигнализира за опасен клон.

Калоян Добрев търси съдействи за клон, който се е счупил и всеки момент може да се стовари върху главите на димитровградчани. А може и да пострада нечия кола, тъй като в близост до дървото има паркирани автомобили.

Дървото се намира на детската площадка в района на улица "Петър Берон". Мъжът, който сигнализира за опасността, отбелязва, че всеки ден на това място играят много деца, включително и неговото.

"Преди 2 седмици подадох електронен сигнал до общината, по който разбрах, че е била назначена проверка още на следващия ден. Преди това и комшиите от блока са подали сигнал. В петък отново отидох до общината и подадох сигнал", пише мъжът.

Димитровградчани газят през локви и кал, за да се приберат СНИМКИ

Добрев се надява скоро счупеният и масивен клон да бъде отстранен, преди да се е стигнало до някоя трагедия.

"Без значение от забавянето на компетентните органи, ще е хубаво, ако клонът бъде отрязан и се предотвратят евентуални инциденти", завършва публикацията си той.

Благовеста Петрова, която коментира поста на Калоян, отбелязва, че също е подала сигнал в общината - за дървото, катерушките и пейките.

"Входирана... и до там. Ни вопъл, ни стон от общинска администрация. То клоните стигнаха земята, да не говорим, че покриват колите. И, не е само това дърво. Ако бяха отишли на обход и проверка, можеше да набележат кои дървета са за подкастряне, а някои за отстраняване. На гъсто са, то джунгла стана...", коментира жената.

И Петя Миткова също е подала сигнал в общината - за подрязване на въпросното дърво, както и за подмяна на пейките в района. Тя твърди, че вече две години се очаква дървен материал, за да бъдат ремонтирани счупените пейки.

"Преди две години подадох молба за катерене и подрязване на това дърво, както и за подмяна на пейките, но от тогава се чака дървен материал за смяна на счупените пейки, а относно дървото - дойдоха да го подкастрят след около 3-4 месеца, но хората не успяха да достигнат горните клони", пише Миткова.

Снимки: Калоян Добрев