Пешеходци масово нарушават Закона за движение по пътищата.

Част от жителите на Перник масово пресичат неправилно, за да стигнат до известна верига от германски хипермаркети. В района има пешеходна пътека, но хората явно предпочитат да нарушават закона, като пресичат на опасно за тях място. 

Пешеходците рискуват живота си, тъй като през трасето преминават доста автомобили. Пътят е разделен с жълти колчета, пешеходците спокойно ги заобикалят и пресичат до отсрещния тротоар. Борянка Николова е заснела няколко пешеходци, които пресичат неправилно на въпросното място. Снимките са публикувани в социалната мрежа Фейсбук.

"И като стане инцидент кой ше е виновен? Естествено, че шофьорите... Малоумието е вродена черта в българите! Пешеходната пътека е на 20 крачки по надолу...", написа в коментарите Даниела Борисова.

Какво трябва да се направи, за да се прекрати направилното пресичане в района на известната верига от германски хипермаркети? Думата имат жителите на Перник:

Ани Иванова предлага да бъде поставена ограда, а Камелия Дичева отбелязва, че по оградата трябва да преминава ток, иначе няма да има ползва от нея.

Мирослав Мирчев е на мнение, че полицията трябва да се самосезира и да започне да налага повече глоби за неправилно пресичане.

"Има предвидени глоби и за пешеходци! Само да започнат да се налагат и ще понамалеят тези случаи!", коментира Мирчев.

Глобена пешеходка: Кола ми отнесе чадъра на зебра. Къде да пресичам?

"Бодлива тел да сложат, това е манталитет", написа Росен Радославов.

Отбелязваме, че глобата за неправилно пресичащ пешеходец е от 20 до 50 лв. От началото на годината 163-ма пешеходци са санкционирани за неправилно пресичане.