С тържествена церемония откриха най-мащабния форум за агробизнес в Международен панаир Пловдив "Агро, винария и фуудтех". На откриването присъства вицепремиерът Илияна Йотова, зам.-министъра на земеделието Момчил Неков, както и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Това е най-голямото икономическо събитие на Балканите, 7-мото издание се завръща две години след пандемията и събира в себе си три важни сектора. За нас е чест да приветстваме над 500 водещи компании от 25 държави. Изложението се разполага на повече от 35 000 кв.м. и съдържа нови и екологични технологии, следва модерните перспективи за социална отговорност и екологично производство. 130 години Панаирът изпълнява своята мисия да създава по-добре възможности, изграждаме нови партньорства и развиваме нови отношения“, коментира директора на Панаира д-р Иван Соколов.

Той приветства всички браншови организации, институциите, академичния сектор и бизнес асоциациите, и Агротех, които правят възможно всичко това и добави, че „чрез сътрудничеството събитието придобива нови мащаби“.

Соколов благодари на всички изложители, защото без тяхното присъствие, събитието е невъзможно и пожела ползотворни контакти, успешни сделки и успех, съобщи trafficnews

Успех пожела и вицепрезидента Илияна Йотова.

„За мен е чест да открия това традиционно събитие в Пловдивския панаир. Организаторите в тежки години на криза след криза запазват не просто традицията на Панаира в Пловдив, но продължават да го развиват“, каза Йотова.