Мощният вятър в Пловдив нанеси щети за хиляди левове... а знаците на Централна гара - те пак изпопадаха.

Силният, на моменти бурен вятър, нанесе сериозни щети в Пловдив и областта. Един след друг валят сигналите за паднали дървета и счупени клони. Черешката на тортата пък е изолация на блок в "Тракия", която толкова "майсторски" е направена... че се откърти и падна върху площадка на детска градина. За щастие няма пострадали при инцидента, а от Общината обявиха, че започва проверка по случая.

"Тази нощ беше страшно, почти не сме спали. Падаха стъкла в коридора на кооперацията, в която живеем", сподели читател на GlasNews.bg.

Последиците от вятъра в Пловдив: смачкани коли, изтръгнати дървета и билбордове, изплашени хора ВИДЕО

На места в града стихията успя да предизвика и хаос с трафика, а на затворения участък на бул. "Христо Ботев" край Централна гара знаците, които регулират промяната в движението по пътя, отново изпопадаха.

Единствените знаци, които са устояли на порива на вятъра, са тези, които са укрепени с чувалчета пясък. Така създалата се ситуация представлява риск за преминаващите шофьори.

Хаос на гарата в Пловдив! Изпопадали знаци създават опасност на пътя СНИМКИ

Всички табели по булевард "Христо Ботев" към Денталния факултет на МУ-Пловдив и към Сточна гара са на асфалта. В подлеза на гарата пък е паднало ламаринено ограждение, предаде репортер на GlasNews.bg.

Заради силния вятър и падналите дървета преустановиха движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре.

Има нарушения в графика на движение на влаковете.

На сайта на БДЖ е посочено, че пътническите влакове Карлово – Пловдив и Пловдив – Панагюрище престояват на гара Филипово заради провиснали и паднали клони върху железния път.

От рано сутринта всички екипи на „Градини и паркове“ са на терен и продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър.

До късно снощи 4 екипа успяха да премахнат над 20 паднали големи дървета по подадени в предприятието сигнали. До момента допълнително са постъпили  още 18 сигнала – за ул. „Росен“, „Ракита“, „Авксентий Велешки“, „Бадемите“, „Нестор Арабаджиев“, „Радецки“ и „Капитан Райчо“, бул. „България“ и други места в града.

Силни пориви на вятъра до над 100 км/час се очакват през целия ден, а според метеорологичните прогнози – и утре.

Призоваваме гражданите да избягват преминаването и паркирането на автомобили под дървета. Бъдете внимателни за възможни летящи във въздуха предмети.

Спряно е движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово

Силен вятър и днес! Обявени са предупредителни кодове