Днес имах "честта" да пътувам от София до Самоков с редовна автобусна линия. Толкова съм възмутена, че ще си помисля дали изобщо да ползвам услугите на компанията за превоз.

Така започва постът на Елена Каракашева, публикуван в социалните мрежи. Описаната картина е позната: жега навън, жега в автобуса, липса на колани, липса на билетче, всичко това гарнирано с вонящо на гориво возило... Ето целия разказ на жената, предизвикал много коментари:

"От София тръгнахме на отворен шофьорски прозорец и спуснати пердета. Часът е 14:30! Времето не предполага да си носиш връхни дрехи, защото температурата навън беше (и може би още е) около 36-38 градуса. Реших, че климатикът ще бъде пуснат след Горубляне, защото чакайки на светофара, вратата на автобуса се отвори.

На въпроса ми дали има климатик, белокосият "младеж" шофьор ми отговори почти обиден: "ПуснАл съм го, ма." Проверих "духалките" над главата ми, а те кротко пускаха приятно топъл въздух (може би тренират за зимата). До края на пътуването ми мисля, че почти всички в автобусчето яко стискаха зъби, защото явно това е практика - без климатик.

За билетче при качване... даже няма да споменавам - нямаше такова! (Явно и това е практика!) Коланите на седалките за пътници - ами и тях ги нямаше и май никога не ги е имало! За миризмата на гориво - няма даже да коментирам! Явно така се отнасят с пътниците с това подобие на автобус! Някои ще кажат - еми за толкова пари - такова! И може и да са прави!"

Самоковци допълниха картината:

"Билетчето не е никак евтино и условията не отговарят в никой случай. Да не говорим за миризмите, които се разнасят вътре и броя на правостоящите пътници. Пълна трагедия."

"Да не говорим за това колко пъти не можеш дори да се качиш, защото няма места, или за това колко пъти в събота или неделя някои превозвачи решават да не си изпълнят курса, защото няма "достатъчно" хора. Вчера се качих в микробус в 17.00 ч. от София, без климатик с правостоящи хора, пътуващ през Окол, слязох на Панчарево, толкова можах да издържа... изчаках следващия, единствения удобен и цивилизован автобус на Любонела, винаги има места и се пътува нормално..."

"Ами изкупиха боклуците от Европа. Този "автобус" е по-дърт от шофьора. Какви екстри очаквате?"