Клони, пластмасови шишета и какво ли още не, се носят по река Камчия. За това сигнализират варненци в социалната мрежа. Хората предупреждават, че въпросните отпадъци се насочват към морето ни, където ще се влеят.

Публикувани кадри показват нагледно грозната гледка.

Хората се питат защо се стигна до това и кой носи отговорност за непочистения боклук.

Проливните дъждове от изминалите дни нанесоха огромни щети на много места в страната. В Троян ситуацията беше много сериозна. Там бе обявено и извънредно положение.

Община Трявна обяви бедствено положение

В община Криводол също беше обявено частично бедствено положение. Там водите на река Ботуня наводниха къщи, дворове и селскостопански имоти.

Река Ботуня при град Криводол помита всичко по пътя си СНИМКИ

"Устието на р. Камчия, 12.06.2022 след проливните дъждове във вътрешността на страната, предошлата река носеше множество пластмасови бутилки.

Всичко отива в морето, не се забелязва никаква организация за почистване на този боклук. Пластмасата, която така безотговорно се изхвърля в реките в крайна сметка стига до нашия човешки организъм.

Това бе една от дестинациите, където заведох група чужди туристи, дошли на почивка в България само за няколко дни. Бяха силно възмутени от островите боклук плуващи в реката и липсата на отговорни органи, които да почистят тази мръсотия, хвана ме срам от това," пишат възмутени хора.