За грозна картина сигнализира пловдивчанка. Тя споделя и снимки, на които виждаме импровизирано сметище, което се е появило пред блоково пространство в "Кършияка".

Препълнени кофи, изцапани пейки и всякакви пластмасови изделия, захвърлени по тревата и в храстите. Това е само малка част от мръсотията, която може да видим във втория по големина български град.

Жената смята, че това е резултат от факта, че никой не чисти района. Коментиращи обаче посочват и друг ключов фактор - недобросъвестните граждани, които са изхвърлели бутилките от своите бири, изпитите кенчета и кутиите от изпушените цигари.

Вижте цялата публикация на Евгения Арменикова:

"Вижте каква мизерия е пред блоковото пространство на ул. "Пазарище 1" и "Пазарище 3",квартал "Кършияка". Това е резултатът от това, че не идва никой да почиства. Жива зараза! Боклуци - пейки, заляти с оборска тор. Гледката е отвратителна!"

Публикацията буди десетки реакции, които осъждат видяното. Гражданите обаче не пропускат личната вина и отговорност. Вижте мненията им:

"Това е резултат от хора, които си захвърлят боклуците . Не са ги възпитали добре. Могат просто да си ги вземат и да ги изхвърлят в къщи или в контейнер, където открият. И в планината няма чистачи, а си носим отпадъците, а не ги захвърляме, където ни падне", коментира Йорданка П.

"Нека да ви обясня нещо мили хора. Tова да си гражданин означава, че имаш и задължения, а не само привилегии... Но не става , като не си мърдаме пръста за нищо", пише Жоро Ш.

"Това са нашите боклуци и ние можем да си ги почистим.... на 1000 такива като нас се пада 1 от онези със зелените жилетки, а една от тях работи като половинка", коментира Златка Г.

"Можете да почистите вие. Залетите пейки вероятно са от друг безполезно възмутен живущ, който е решил да пробва да спре събиранията на мястото", пише Мария Д.

 За съжаление подобни грозни гледки са често срещани в страната. Както в градове и села, така и по местата, към които бягаме, за да се насладим на природата.

Чорапи и бельо на спирка възмутиха пловдивчанин СНИМКА

Празни контейнери за боклуци, а зад тях - сметище СНИМКИ