Абсурд в монтанското село Станево. Жител на селото твърди, че служители на ВиК са изкопали ров на една от улиците в Станево, за да отстранят авария. Аварията била отстранена, а въпросният ров останал незапълнен.

"Това, което виждате е улица в едно българско село. Селото е Станево, а улицата се казва „11“. Там не е имало война, бомби не са падали, просто бригада от ВИК Лом е направила ров, за да оправя авария. И после ямата, доста дълбока, си останала", написа в социалната мрежа Facebook Вилияна Стоянова.

Жената твърди, че никой не се заема да запълни дълбоката яма. По всичко личи, че ВиК са забравили за "творението" си... но ето че сега им припомняме за него.

"При това не е една, а две - на същата улица. И така вече половин година, а може и повече", добавя тя.

Вилияна отбелязва, че автомобили не могат да преминат по улицата. Освен това хората газят в кал и се притесняват да не паднат в ямата.

"Това вече не е улица. А хората, на които пътят им е оттам, много внимават, особено вечер, защото няма осветление. И някой стар човек може да падне и да си остане в дупката. Това, разбира се, нямаше да е така ако беше в София или в някой голям град, но в едно българско село е напълно възможно", допълва жената.

Тя се опасява, че тротоарът ще рухне в дълбоката яма вследствие на дъждовете.

"Топката, кой да оправи улицата, след отстраняване на аварията може да се прехвърля години наред. Пълно безхаберие…. Но хората в селата не са свикнали да протестират, те се надяват, че има държава, институции и някой може пък да се сети за тях. Тъжна картина, символ на болшинството български села. Много жалко", завършва публикацията си тя.

"То да беше само тази дупка, ама не е. По пътя за селото има хиляди дупки. По "главния" път през селото също има поне две такива дупки, а едната беше точно в завоя. За съжаление вече няма нищо общо с моите спомени от детството", написа Дени Иванова в коментарите под поста.