Ако случайно сте си помислили, че в Пазарджик току-що се е изсипал потоп и е наводнил улици и жилища, лъжете се! Не е паднала и капка дъжд. А термометърът се е спрял на съвсем "порядъчните" за лятото 35 градуса. Тогава откъде са тези реки по улица “Никифор Попконстантинов”?

Оказва се, че въпросната улица е най-ремонтираната от ВиК улица в града. Но както казват пазарджиклии, живеещи на нея - ама без резултат!

"Това е ужасно, всяка седмица нямаме вода и винаги е в почивните дни, а последния път беше няколко дни", жалва се пазарджиклийка в социалните мрежи.

От хората разбираме, че проблемът с водата на тази улица е брадясъл. В крайна сметка те са написали жалба до областния управител Андрей Гечев, който пък е разпоредил на кмета на града тодор Попов и на управителя на ВиК Сергей Стойнов да извършат проверка за честите аварии по водопроводната мрежа в посочения район и неудовлетвореността на хората от получаваната услуга. За която в крайна сметка си плащат.

GlasNews също очаква становището на компетентните органи и най-вече предприетите действия за решаването на проблема. Защото колкото и да си падат по Венеция пазарджиклии, живеещи на ул. “Никифор Попконстантинов”, все пак предпочитат водата да тече от крановете им, не на улицата.