Собственици на магазини и обекти от търговски център "Гранд" се събраха тази сутрин на протест пред сградата на EVN под тепетата. Причината за недоволството им е постъпило предизвестие от собственика на частния трафопост АЗКОПАЛ ЕООД, в което са известени, че се прекратява договора за ел. захранване и се очаква спиране на захранването им считано от 26 май 2022г.

Така търговският център остава без ток, а хората без работа. Исканията на протестиращите са да бъдат включени директно към мрежата на EVN, а не да имат посредник, който според тях изкуствено им завишава цените.

„Най-старият търговски център в Пловдив може да остане без ток поради посредници, за които сме убедени, че не са легитимни – нашите права като граждани са ограничени“, коментира един от собствениците на обекти.

Петър Костадинов от EVN излезе да разговаря с протестиращите и покани техен представител, с който да дискутират по-подробно проблемите в търговския център, съобщи trafficnews

„Ние сме присъединили този обект, когато е бил изграден и нямаме представа какви са отношенията вътре като собственост. Ние сме приели тази сграда, като очевидно в момента има конфликт между собствениците. Сградата е абсолютно присъединена по всички законови правила. Каквото зависи от нас, като законово решаване на случая ще съдействаме, но ние не можем да бъдем арбитър по този казус“, коментира Костадинов.

От търговския център излъчиха Тома Дичев, който да коментира какво може да бъде решаването на проблема с EVN.