Познатата схема с тенджери на "добра" цена се завърна в България, а случаите на срещи с хората, които се опитват да я осъществят зачестяват. След като ви разказахме за подобна среща в Русе и столичния квартала "Света Троица", граждани алармираха за сходна ситуация и в "Дружба" в София. При поредния случай чужденец, представящ се за грузинец, твърдял, че е "преследван" и настоявал столичанка да му даде пари, "колкото има" срещу вещи (тенджери и ел. уреди).

Той дори я причакал пред дома ѝ, след като дамата отказала. За случая алармира нейната кръщелница, която желае да предупреди за въпросния човек своите съграждани.

Човекът заговорил столичанката, докато тя разхождала кучетата си на полянка в "Дружба" 4.

"Започва да ѝ обяснява как е набеден за нещо и го преследват, и му трябват пари, за да стигне до границата, тя отговаря, че е пенсионер и няма пари, но той настоява, че ще отиде с нея до дома ѝ, колкото има да му даде", разказва Веселина Л.

 Дамата отказала, но случката не завършва тук. Мъжът бил изключително настоятелен, като дори тръгнал преди нея, за да вземе вещта. Уплашената жена се свързала със свой близък, когото повикала на помощ.

Междувременно стигнала до своя вход, където за изненада я причаквал въпросният чужденец, предвижващ се със сива кола с английски номера, а вътре имало дете на възраст около 10 години. Пред блока той продължил да се опитва да и пробута стоката си.

"Слиза от колата и продължава да я убеждава да си избере тенджери и да се качи в апартамента ѝ, тя отказва и той я хваща за ръката", разказва Веселина Л.
 
В този момент пристигнал роднината на дамата, който я извикал по име, а чужденецът се качил в колата си и изчезнал.
"Имайте предвид случката и предупредете възрастни и наивни близки!", завършва Веселина Л.
 
Вижте цялата ѝ публикация:

"Днес мъж, представящ се за грузинец, говорещ на руски, е отишъл на поляна в "Дружба" 4-та част при кръстницата ми - 60+ години, която разхожда кучетата си.

Започва да ѝ обяснява как е набеден за нещо и го преследват, и му трябват пари, за да стигне до границата, тя отговаря, че е пенсионер и няма пари, но той настоява, че ще отиде с нея до дома ѝ, колкото има да му даде.
 
Предлага в замяна да ѝ даде някаква вещ от багажника си, тя настоява, че няма ,но той тръгва преди нея ,за да докара автомобила си сив джип "Тойота" с английска регистрация и обратна дирекция, в който е имало около 9-10 годишно момче. Тя звъни на мъжа ми и той тръгва към нея.
 
Стигайки пред входа си установява, че той вече я чака там, незнайно от къде знае адреса ѝ. Слиза от колата и продължава да я убеждава да си избере тенджери и да се качи в апартамента ѝ, тя отказва и той я хваща за ръката.
В този момент мъжът ми приближава извиква я по име ,мъжът го вижда и без да каже нищо скача в колата и изчезва.
Имайте предвид случката и предупредете възрастни и наивни близки!"

Чужденец моли за услуга хората, заподозряха измама СНИМКА

Внимавайте! Завърнаха се измамниците с тенджерите, действат в голям град