Поведението на чужденец предизвика съмнения у столичани.

Рускоговорящ мъж обикалял из столичния квартал "Света Троица", заговарял възрастни граждани и ги молил за услуга. Той искал да остави скъп багаж, който бил на стойност 2000 лева, при тях. За случката алармира свидетел на подозрителното поведение, а хората си припомниха познатата схема с кухненска посуда, по която мнозина бяха измамени през миналата година.

Чужденецът, определящ себе си за аджар*, дори придружавал хората до домовете им и вкарвал багажа вътре.

"Вероятно го прави с цел измама. Днес по обяд гравитираше в района на ЦБА на ул. "Варна", придвижва се с джипа от снимката. Вероятно не действа сам. Предупредете близките и съседите си", пише столичанинът, който запазва анонимност.  Той публикува снимка на въпросния черен джип "Мерцедес" с грузински номера, с който твърди, че се придвижва въпросният мъж.

Няма данни по случая да е подаден сигнал до органите на реда.

Както GlasNews съобщи, опитващи да приложат печално известната схема с тенджери чужденци, вече са забелязани на територията на Бълария. Наш читател алармира, че е видял мъже, предлагащи ментета на известна марка в Русе, за които искат значителни суми.

Дали случаят от София е сходен? Към момента няма данни, но подозрително напомня за методика, по която бяха измамени граждани.

Вижте и целия сигнал за случката от столичния "Света Троица":

"Леко мургав мъж, добре облечен, висок около 178 см., 95 кг, с черна къса коса, обикаля и заговаря възрастни хора, като ги моли за помощ - да остави 2 кашона с багаж /на стойност 2000 лв./ за малко при тях. Придружава ги до апартамента им и вкарва багажа вътре. Говори на руски, но твърди, че е аджар.

Вероятно го прави с цел измама. Днес по обяд гравитираше в района на ЦБА на ул. "Варна", придвижва се с джипа от снимката. Вероятно не действа сам. Предупредете близките и съседите си".

* Аджарците -  кавказки народ, етническа група на грузинците, основно население на Аджария. Мнозинството компактно живеят в Аджария. 

Припомнете си измамните схеми с подаръци и покупки:

Схемата с тенджерите не спира, още един е измамен

Агресивни мъже предлагат ножове, ядосват се, ако откажете

Опит за измама: Чужденец продава тенджери за $3200 срещу 500 лева

Чужденец подари тенджери на пловдивчанка, задигна 8500 лева от дома ѝ