Пореден измамен по схемата маркови тенджери. За това сигнализира жена в социалната мрежа. Тя обяснява, че съпругът ѝ е бил подмамен да плати немалката сума от 700 лева за комплект от кухненската посуда.

Мъже измамиха пловдивчанин, пробутаха му тенджери и ножове за 3000 лв.

„Добро утро, група! Искам да предупредя всички за нова измама. Двама мъже с черен джип „Мерцедес“ с десен волан се представят за грузинци, които щели да си заминават за Грузия и продават комплект съдове на Цептер, за да не им ги комфискуват на границата. Съдовете са фалшификати! Моят мъж ги е съжалил и те са го обработили да ми купи подарък за 700 лв.,“ написа Инка Георгиева.

Припомняме, че тази измама жъне успехи от години. Само през последните месеци жители на Пловдив и Созопол олекнаха с общо 5 000 лв.

Схемата с тенджерите - мъж даде 2 бона за кухненската посуда

Ето какво пишат от „Цептер-България” - промотираната марка:

„Цептер-България” ЕООД декларира, че е единственият оторизиран от Zepter International търговец за територията на Република България за продажба и разпространение на продукти с търговската марка Zepter, а http://www.zepter.bg/ е официалният уеб сайт на дружеството.

„Цептер-България“ ЕООД получи многобройни сигнали от цялата страна за опити за продажба на фалшиви продукти на Zepter от неоторизирани лица/търговци на нерегламентирани за продажби места, както и в публичното интернет пространство чрез обяви за продажби на продукти, обявявани за продукти Zepter.

Румънец отне 4300 лева от пловдивчанин, пробута му тенджери

Най-често прилаганата схема е да ви спрат на паркинг, в гараж, на светофара на улицата или пред търговски център и да ви предложат да закупите оригинален продукт на Zepter на ИЗГОДНИ ЦЕНИ като продуктите са в багажника на колата им и трябва веднага да вземете решение да ги закупите, защото продавачите много бързат да разпродадат останала им от изложение стока и затова са склонни да направят огромна отстъпка в цената.

Чужденец подари тенджери на пловдивчанка, задигна 8500 лева от дома ѝ

Това е един от възможните сценарии за бързи сделки, но всички те са лесно разпознаваеми като схема на измама. Бихме искали да ви дадем основите насоки, с които да се предпазите от потенциални измами при закупуването на неоригинални съдове или други продукти с марката Zepter. Всички известни търговски марки в светове мащаб биват фалшифицирани, според последни данни производството и търговията с фалшифицирани стоки възлиза на 461 млрд. долара годишно, почти колкото икономиката на една страна.