Служители от Районно управление - Созопол установили извършителя на измама за сумата от 2 000 лв., осъществена на 16.02 тази година около 09.30 ч. на паркинга на магазин "Лидл" в Созопол.

Действието е спрямо 50-годишен бургазлия, при която млад мъж му предложил да закупи кухненски прибори "Цептер" на цена, значително по-ниска от продажната. Прибирайки се в къщи бургазлията констатирал, че приборите не са оригинални и сигнализирал за извършената измама полицейските служители.

В резултат на предприетите от тях действия е установен извършителя на деянието – това е 27-годишен молдовски гражданин, влязал в България на 29.01 през ГКПП Дунав мост. Молдовецът е разпитан в Районно управление – Созопол и подробно обяснил механизма на извършената измама. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Припомняме, че и пловдивчанин попадна в измамната схема преди около седмица. Той е платил 3000 лева за тенджери и комплект прибори.

Мъже измамиха пловдивчанин, пробутаха му тенджери и ножове за 3000 лв.

Ето какво пишат от „Цептер-България”:

„Цептер-България” ЕООД декларира, че е единственият оторизиран от Zepter International търговец за територията на Република България за продажба и разпространение на продукти с търговската марка Zepter, а http://www.zepter.bg/ е официалният уеб сайт на дружеството.

„Цептер-България“ ЕООД получи многобройни сигнали от цялата страна за опити за продажба на фалшиви продукти на Zepter от неоторизирани лица/търговци на нерегламентирани за продажби места, както и в публичното интернет пространство чрез обяви за продажби на продукти, обявявани за продукти Zepter.

Най-често прилаганата схема е да ви спрат на паркинг, в гараж, на светофара на улицата или пред търговски център и да ви предложат да закупите оригинален продукт на Zepter на ИЗГОДНИ ЦЕНИ като продуктите са в багажника на колата им и трябва веднага да вземете решение да ги закупите, защото продавачите много бързат да разпродадат останала им от изложение стока и затова са склонни да направят огромна отстъпка в цената.

Това е един от възможните сценарии за бързи сделки, но всички те са лесно разпознаваеми като схема на измама. Бихме искали да ви дадем основите насоки, с които да се предпазите от потенциални измами при закупуването на неоригинални съдове или други продукти с марката Zepter. Всички известни търговски марки в светове мащаб биват фалшифицирани, според последни данни производството и търговията с фалшифицирани стоки възлиза на 461 млрд. долара годишно, почти колкото икономиката на една страна.