Измамници, действащи по позната, но ефективна схема с нови "акции" в страната. Става въпрос за измамата с "маркови" кухненски прибори, които чужденци предлагат да закупите на "ексклузивна" цена.

Този път те действат в Русе, алармира читател на GlasNews, а главната им цел са пенсионери, които владеят руски език. Като предлагат кутия с прибори, за която искат 400 евро, като уж "подарявали" други две кутии посуда от известната марка "Цептер".

Мъжете се навъртали около магазин за руска кухня и търговския център в дунавския град.

"Разиграват подарък "Цептер" и още две кутии ножове и вилици, лъжици. Те искат  400 евро за едната кутия прибори за хранене, другото го подарявали", разказва русенецът.

Гражданинът попаднал на дейността им на 26 февруари. Мъжете  били облечени в костюми, били с дълги бради, като един от тях бил рускоговорящ. Възрастта им е около 30-35 години. Единият се представил за унгарец - дори извадил лична карта, но по думите на нашия читател приличали на румънци. Придвижвали се с тъмносив автомобил "Мерцедес", който бил с транзитни номера.

Както GlasNews съобщи миналата пролет в страната имаше истински бум на тази измамна схема. Като само за няколко месеца се разбра за потърпевши от Пловдив и Созопол, които "олекнаха" с около 5000 лева.  Тогава от самата компания "Цептер", ментета на чиято продукция използват измамниците, разкриха подробности за методиката на измамата.

Най-често прилаганата схема е да ви спрат на паркинг, в гараж, на светофара на улицата или пред търговски център и да ви предложат да закупите оригинален продукт на Zepter на изгодни като продуктите са в багажника на колата им и трябва веднага да вземете решение да ги закупите, защото продавачите много бързат да разпродадат останала им от изложение стока и затова са склонни да направят огромна отстъпка в цената.

Вижте повече за случаите, които ощетиха нашенци през изминалата година:

Схемата с тенджерите не спира, още един е измамен

Румънец отне 4300 лева от пловдивчанин, пробута му тенджери

Чужденец подари тенджери на пловдивчанка, задигна 8500 лева от дома ѝ

Опит за измама: Чужденец продава тенджери за $3200 срещу 500 лева