Роми са се самонастанили в необитаема къща в София. Това твърди Цветомира Дининска в социалната мрежа Facebook.

Къщата, в която са се настанили ромите, е полуразрушена. Тя се намира на улица "Обелски път" 7. По думите на Цветомира в къщата са се настанили над 20 човека.

Жената е споделила и снимки, от които става ясно, че теренът около къщата е превърнат в сметище. Освен това, Цветомира твърди, че ромите нарушават обществения ред и спокойствието на хората, живущи в близост до полуразрушената къща.

"Ежедневно има караници, разправии и побоища. Редовно вечерно време слушат силно музика, бият тъпани и се разправят до късните часове, палят необезопасени огньове, за да си правят барбекю, а навсякъде са сухи треви и в близост е газопровода. Доста често палят и кабели, но докато дойде патрул, вече всичко са изгорили", споделя Цветомира.

Цветомира отбелязва, че са подавани сигнали до органите на МВР, но те не взимали адекватни мерки.

"От 112 предават на районното управление и съветват за сигнали до кварталния, от районното също, ако дойде въобще патрул , просто им отправят предупреждения. Кварталният ходи и им пише актове, че нямат регистрация, които те не плащат и не им пука за тях. Съответно той съветва да се подават сигнали до 112. И така омагьосан кръг", отбелязва още жената.

Цветомира Дининска се надява отговорните институции да се самосезират.