Моторист загина, а спътничката му е тежко ранена, след като са били блъснати от шофьор на лек автомобил, който е избягал след сблъсъка. При инцидента е пострадал и случаен пешеходец, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за катастрофата, която е станала в центъра на града - на кръстовището на бул."Генерал Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман", е подаден снощи.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Мотористът и спътничката му са транспортирани към Университетската болница, но по пътя мъжът е издъхнал. Пешеходецът е прегледан и е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието, като е изоставил колата си.

Малко по-късно от полицията в Стара Загора съобщиха, че виновникът за поредната трагедия в града на липите е установен и задържан.

Същевременно протестите срещу безотговорното шофиране в Стара Загора продължават. Снощи десетки граждани се събраха на кръговото на ул. "Христина Морфова", близо до мястото, където в петък 18-годишен ученик - син на известен местен бизнесмен, блъсна с БМВ-то си три млади жени на тротоар.

Дрифтаджия прегази три млади момичета в Стара Загора

Основният мотив на инициаторите на протеста е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или "дрифтене" в тази част на града, но те не са взети под внимание.

Стана ясно, че 18-годишният шофьор е задържан за 72 часа, той има 4-месечен стаж като шофьор, но има и предишни провинения, включително и фиш за превишена скорост.

Тази сутрин пред КАТ-Стара Загора отново се събраха протестиращи, които искат справедливо наказание за младия шофьор.

"Не съм спокойна дори след срещата в прокуратурата, защото органите на реда нямат информация, искат да научаваме нещата от други хора", заяви Славея, която е майка на едно от пострадалите момичета.

"Искам справедливост. Докато не започнат да се налагат някакви реални наказания, това ще продължава да се случва", добави Марин Маринов, баща друго от ранените момичета.

Арестуваха дрифтаджията, помел млади момичета в Стара Загора!

Шофьорът, прегазил 3 момичета в Стара Загора - ученик. Имал книжка от май