Дрифтаджията, който прегази три млади момичета, е бил арестуван.

23-годишно момиче е с опасност за живота, а други две нейни приятелки на 23 г. и 27 г. са в болница след инцидента.

Първоначално полицията съобщи, че става въпрос за катастрофа, но в социалните мрежи се появиха постове, че водачът на колата е участвал в “дрифт”. Стигна се и до протест срещу безразсъдното шофиране.

Пострадалата в тежко състояние е с ампутиран крак. Другите две момичета са с различни травми – едната е със счупени прешлени, другата с удари по главата, предава бТВ.

„Към момента, с информацията, която разполагаме, можем да говорим за ПТП в резултат на управление на МПС с несъобразена скорост. Извършителят е задържан, той е на 18 г.“, обясни старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР – Стара Загора.

Според живущите в района обаче гонките и „дрифтенето“ са проблем от години.

"Естествено, че става въпрос за несъобразна скорост, но то е доста по-тежко нещо и съвсем умишлено направено“, смятат те.

Наказанието за „дрифт“ е лишаване от право да се управлява превозно средство за една година, а глобата е 3000 лв.

„Нашите екипи денонощно извършват проверки на уязвимите места, където се създават предпоставки за по-високи скорости. Взимаме отношения към нарушителите, извършваме проверка на всеки подаден сигнал“, заяви Бончо Славов, началник сектор „Пътна полиция“ в КАТ - Стара Загора.

Протестите продължават.

Дрифтаджия прегази три млади момичета в Стара Загора