35 сигнала са били подадени на спешния телефон 112 за причинени наводнения от проливните дъждове и през тази нощ в Добрич.

Двама души бяха евакуирани от домовете им по улиците „Арда“ и „Ивайло“, те не са пострадали и са настанени при роднини.

Осем са сигналите за наводнени къщи в района на бул. „Русия“, информират от Община Добрич. Подаден е сигнал и за паднал бор в Градския парк. 

Около 2 часа след полунощ е придошла вода от съседното село Богдан, която е препълнила дерето, водата е излязла от коритото си и е наводнила част от паркинга на търговски обект по бул. „Русия“. Към момента водата се е оттекла и е под нивото си.

По неофициални данни количеството на дъжда, измерено от станциите на земеделци в района на областния център, само за два часа снощи, е било от 120 литра на квадратен метър.

По официални данни на Метеостанцията в Добрич падналото количество дъжд до 6.00 часа е 69 л/кв.м.

Обстановката в областта се нормализира.

Наводнение на граничния пункт „Капитан Андреево" - Капъкуле СНИМК+ВИДЕО

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните райони и все още ще превалява.

След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, след обяд в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър.

Ето каква е ситуацията в Добрич след поройните дъждове: 

Снимки: Светлана Колева & Румен Иванов