Маги обича предизвикателствата - съдбата й поднесе поредното такова. 

Търновката бе предизвиката от ВиК "Йовковци" да приготви храната за партито на детето й без да има вода. Тя обаче се е справила успешно, защото това е поредният (и със сигурност не последният) теч в района на ул. "Георги Измирлиев", който случва от няколко дни, а не от днес. "Та напълнихме тубите "за всеки случай" и о, чудо, този случай взе, че се случи! Водата спря днес по обяд!", жалва се Маги Ковачева в социалната мрежа Фейсбук.

Тя заявява, че за нея не е проблем, че е приготвяла храната без вода и се е поливала с канче... Не, не е проблем и че кухнята й е била затрупана от посуда - все някокога ще й се случи да измие. "Проблемът е, че от началото на годината, това е не знам кой по поредност теч в този район.", споделя Маги.

"Проблем е, че на никой не му иде на акъла да направи анализ защо това се случва в кратка периодичност. Още по-голям проблем е, ако някой все пак е направил такъв анализ, но продължава да си бърка в носа. Проблем е, че някой някъде явно не иска да реши тези ситуации генерално. Проблем е, че може би някой някъде има интерес да се копае перманентно, без значение качеството на ремонта. То е ясно, че аз днес ще понамирисвам на гостите, ама кво да се прави. То някои от тях също са от Пишмана, така че заедно ще си воним.", пише още Ковачева.

Жената се обръща и към ВиК специалистите със следния въпрос: "Момчета, вие тия тръби да не би да ги лепите с канцеларско тиксо?".

"Безотговорност, селски тарикатлък, тънка пресметливост на народния герой Хитър Петър. Този феномен се пръкна и разви последните 30 години в условията на българската 'демокрация'", с тези думи Емилия, една от коментиралите публикацията, описва ситуацията.

На К. Петрова пък вече започнало да й писва, защото спирането на водоснабнядането се случвало всяка събота. "Дано в неделя да я пуснат", надява се Стефан.

Цялата публикация на Маги Ковачева вижте тук: