Обрат с изстрадалото куче Берта в Пазарджик. Както ви съобщихме по-рано днес животинчето е било освободено от синджира, с който е било вързано в изоставена къща. Там кучето е прекарало дълго време, под открито небе като добри съседи са му носили храна. Нощта е прекарало в дома на един от доброволците, грижил се за него, но по лични причини се е наложило да отсъства от дома си. Затова жената е върнала Берта в изоставената къща.

Куче е вързано в изоставена къща. Някой грижи ли се за него? СНИМКИ

Известно време след това лек автомобил с пазарджишка регистрация е пристигнала на адреса и кучето е отведено. Няма информация къде се намира то.

Добри новини! Освободиха вързаното куче в изоставена къща в Пазарджик

"СПЕШНО! Издирва се - PA9298KP, сива тойота. Изоставеното куче в гр. Пазарджик беше откраднато, час преди да бъде осиновено и преди сбирката ни на битака в 16:00ч. В продължение на 5 години кучето е гледано в изключително нехуманни условия, след десетките споделени постове, някой е дошъл точно час преди да помогнем на Берта и я е закарал на някъде. Споделям регистрационни номер на колата, ако някой знае кой е този човек, моля да се свърже с мен!!! Тези хора да изруди!!!,“ написа Genoveva Pekanova.