Юрган и част от холна гарнитура, оставени до контейнери за смет, предизвикаха дискусия в мрежата.

"Който си е загубил юргана от простора - може да го намери на кръстовището на улиците "Княз Имеретински" и "Петър Иванчев", това написа в социалната мрежа Илиана Тодорова.

Жената е споделила снимки, на които се виждат препълнени контейнери за битови отпадъци в Ловеч. Не обаче препълнените контейнери са проблем, а това, че някой е решил да си изхърли част от холната гарнитура на неправилното място.

"На останалите, които са си изхвърлил гарнитурата и тези с растителните отпадъци от градините си, мога само да кажа: няма кмет, който да се справи с простотията и мърлявщината Ви", категорична е Илиана.

Цветелина Георгиева написа в коментарите под публикацията, че общинските служби трябва да се задействат - да има повече контрол, да се налагат и глоби.

"Контрол и глоби, не става само да се констатира! Общинските служби да действат! Инчаче то възпитанието няма как да се навакса вече, само по този начин, дано някой си вземе поука!", гласи коментарът на Цветелина.

А според Бори Маринова не са виновни толкова гражданите, колкото е виновна общинската недомислица.

"За един контейнер към новозакупен имот, чаках 2 години и накрая ми докараха счупен! След безброй обаждания и кандърми! Я, ако има оставени контейнери или ако периодично се знае в кои дни ще се извозват такива отпадъци, дали ще е така?! И друго, аз съм За публикуването на подобни снимки, защото не винаги се изхвърлят "бълхарници" и има много запазени неща, които биха могли да свършат работа на някого. Например, ако знаех за този юрган бих го взела за кучетата в Еленския балкан, при които ходихме да доброволчестваме ловчалии тази събота", написа Маринова.

Междувременно Община Ловеч започна поетапна подмяна на силно амортизираните и негодни контейнери за събиране на смесени отпадъци с обем 1,1 м3 тип "Бобър" с такива, които са в добро състояние. 

Община Ловеч напомня на гражданите да опазват контейнерите от запалване и да не изхвърлят в тях строителни отпадъци и други, които са различни от битовите.