Изсипалият се пороен дъжд сътвори неприятности за жителите на Карловско село. Кметът ли е виновен?

Наводнени са улиците в карловското село Климент. GlasNews.bg попадна на кадри, разпространени в социалната мрежа Фейсбук, от които се вижда как улица в селото буквално се е превърнала в река, което създава значителни неприятности на шофьорите. По информация на НИМХ в Югозападна и Централна България има условия за значителни по количество валежи, придружени с гръмотевични бури. В източната част от страната днес ще има повече слънчеви часове, но и там на места, главно след обяд, ще превали и прегърми. 

Христо Недялков, който сигнализира за наводнена улица в село Климент, пише в публикация във Фейсбук, че това е резултатът от "безхаберието на селския принц" в с. Климент - вероятно визира дългогодишния кмет Мано Манов. Недялков пише още, че кметът бил изпаднал в предизборна истерия.

Христо от години призовавал да се почисти главното пътно платно, където се събира водата от падналите дъждове в селото. "А кметът си асфалтира улицата пред тях и мисли как с държавни пари да финансира предизборната си кампания.", допълва Недялков.

Недоволният жител на селото отправя въпрос към кмета Манов, ето какво гласи той: "Кмете докога мислиш, че ще търпим безобразията, които вършиш?".

Иначе в коментарите под публикацията на Христо Недялков се включиха поддръжници на селския кмет, които обясняват, че кметът не може да се бори с природата. 

"Това, че е кмет не означава, че може да се бори с природата. Не съм чула някой кмет да има такива способности. Затова няма да го вините, не може да се бори със природата, да спре дъждът или вятъра. По-добър кмет няма, винаги се е отзовавал на проблемите на хората за каквото и да е. А това си е природа, не може да се борим срещу нея.", коментира Галя Иванова.

"Човек, ти при тоя дъжд какво очакваш? Честно казано, освен теб, аз лично друг не съм чул да се оплаква от Мано, даже смело мога да пожелая и на другите села и градове в Цяла България да имат такъв кмет.", пише Евгени Богданов.

Информация, която получи GlasNews.bg от последните минути: В момента голям порой залива Карлово и Сопот. Улиците там са точно като тези в Климент - под вода, това предаде наш читател. Леки автомобили са закъсали. Паднали са дървета. 

Снимки: Христо Недялков

Бури и градушки вилняха в части от страната ВИДЕО+СНИМКИ

Карлово е под вода! Коли са завлечени по улиците ВИДЕО+СНИМКИ