Варненска майка стана обратното на добър пример в социалната мрежа. Жената е заснета на видео, да се движи с електрическа тротинетка, заедно с детето си и малко багаж. Натоварени по този начин на тротинетката се нарушават правилата за движение по пътищата с този тип превозни средства. Не се допуска превозването на повече от един човек, като има и ограничение за скоростта.

„Поредната майка "за пример",“ написа авторът на кадрите.

Често сме виждали как не се спазват разпоредбите за е-тротинетките. Припомнете си някои случаи както и правилата за движение:

Мъж с тротинетка "лети" с 60 км/ч през Тунела в Пловдив, минава и между коли ВИДЕО

Дете с ел. тротинетка замалко да се забие в кола: Мама ще ме набие, ако разбере

Притеснително! Младежи "летят" с тротинетка между превозни средства СНИМКИ

Мъж с е-тротинетка блъсна дете в парк. Там ли му е мястото?

Мъж вози дете на тротинетка в трафика. Там ли им е мястото? СНИМКИ

Водачите нямат право да развиват скорост, по-висока от 25 км/ч, също и да се движат по пътища и улици, на които максимално разрешената скорост за движение е над 50 км/ч, като това ограничение не се прилага за улици с изградена велосипедна инфраструктура. Водачите, които управляват тротинетки трябва да са навършили 14 години и не трябва да превозват други хора.

Водачите не трябва да използват тротоарите и местата, където пешеходците се придвижват.

Задължително е използването на каска на лица, които са до 18 г... През тъмната част на денонощието тези водачи трябва да носят светлоотразителни елементи. Задължително трябва да е изправна зад превозното средство червена мигаща светлина и отпред бяла проблясваща светлина - фар.

Видео: Deniz Orhan